Amfilohije: "Gej paraderi" da prekinu sa nasiljem nad ljudskim moralom

Amfilohije smatra da ne treba da se "skrnave brk Crnogoraca koji je svetinja, jer je u njemu sadržan moral Crne Gore..."
29 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2013. 07:41h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je da je Parada ponosa u Podgorici obeščašćenje brka Crnogoraca i čitave države i poručio da evropski gej paraderi, koji ucjenjuju Crnu Goru, treba da se zamisle ako joj žele dobro.

On je, kako prenosi Dan, rekao da bi bilo dobro da se "gej paraderi" koji ucjenjuju Crnu Goru zamisle i prekinu sa nasiljem nad ljudskim moralom i savješću.

"Policija koja je dobila zadatak da brani od nasilja one koji unose nemire i sukobe našla se u obeščašćenom položaju. Bilo bi dobro da se ti gej paraderi evropski, koji ucjenjuju Crnu Goru zamisle, ako misle dobro sebi i Crnoj Gori i prekinu sa takvim nasiljem nad ljudskim moralom i savješću”, kazao je Amfilohije.

On smatra da ne treba da se "skrnave brk Crnogoraca koji je svetinja, jer je u njemu sadržan moral Crne Gore, moral Svetog Petra Cetinjskog, moral Svetog Vasilija Ostroškog".

"Nasilnim putem ne smije niti crkva, niti narod reagovati. Postoji način na koji se reaguje. Neka Bog unese mir i radost i neka vrati čast Podgorici i Crnoj Gori”, rekao je Amfilohije, tokom prve svete liturgije u Sabornom hramu u Podgorici.

Bonus video: