Ambasada SAD-a pozdravila održavanje Parade i osudila nasilje

Osuđujući vandalizam, oni su ocijenili da niko ne treba da bude izložen nasilju zbog seksualne orijentacije i polnog identiteta
33 komentar(a)
Parada ponosa, Podgorica, Foto: Srdan Kosović
Parada ponosa, Podgorica, Foto: Srdan Kosović
Ažurirano: 20.10.2013. 12:17h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) čestitala je na organizaciji LGBT parade koja je danas održana u Podgorici i istovremeno osudila nasilničko ponašanje protivnika tog događaja.

"Pohvaljujemo, takođe, Vladinu podršku paradi, i prije i tokom njenog održavanja, i posebno djelovanje policije koja je demonstrirala profesionalizam i hrabrost da zaštiti učesnike parade", navodi se u saopštenju.

Osuđujući vandalizam, iz Ambasade su ocijenili da niko ne treba da bude izložen nasilju zbog svoje seksualne orijentacije i polnog identiteta.

"Sloboda govora, sloboda mirnog okupljanja i udruživanja vrijednosti su koje čine srž ljudskih prava. Ta prava su zajednička svima po osnovu pripadnosti ljudskom rodu i nijesu rezervisana isključivo ni za jednu grupu u društvu. Sjedinjene Američke Države će nastaviti da se zalažu za ljudska prava svih ljudi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: