Opasniji tekst u "Vijestima" nego kad mašinovođa prođe kroz crveno

Inženjer Milisav Dragojevići je, međutim, kažnjen strože samo zato što je za “Vijesti" dao izjavu
56 pregleda 0 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2013. 18:26h

Kako se u Željeznici mjeri odgovornost odlično je pokazala nedavna situacija kada je inženjer Milisav Dragojević, koji je ukazao na propuste u obuci mašinovođa novih vozaova iz Španije, zaradio veću kaznu od mašinovođe koji je zamalo izazvao udes u stanici Ostrog.

Mašinovođa Nebojša Vučinić, koji je 13. septembra ušao na crveno svjetlo u stanicu Ostrog i zbog toga su se na istom kolosijeku istovremeno našala dva voza, disciplinski je kažnjen sa 10 odsto zarade na tri mjeseca.

Osim toga, njemu je narednih godinu dana zabranjeno upravljanje vučnim vozilom u jednoposjedu, odnosno neće moći sam da upravlja vozom. Vučinić će biti podvrgnut i vanrednom ljekarskom pregledu i vanrednoj provjeri znanja.

Milisav Dragojević je, međutim, kažnjen strože samo zato što je za “Vijesti" izjavio da mašinovođe novih vozova nijesu prošli praktičnu obuku uz kolege iskusne na toj seriji vozova. Iako je Dragojević dao izjavu kao iskusni stručnjak, a ne u ime Željezničkog prevoza, disciplinski je odgovorao i kažnjen zbog neovlašćenog komuniciranja sa medijima i saopštavanja netačnih podataka, iako informacije koje je dao nikada nijesu eksplicitno negirane.

Dragojević je bio pod suspenzijom dva i po mjeseca, kada je primao samo pola plate,a naredne tri zarade će mu biti manje za petinu. Vučinić je pod suspenzijom bio samo mjesec dana.

Bonus video: