Stanari zgrade u Podgorici porušili ogradu na gradilištu Zetagradnje

Stanko Laban tvrdi da stanari neće dozvoliti nikome da zloupotrebljava njihovu imovinu, ni da ih maltretira
116 pregleda 0 komentar(a)
zgrada, Foto: Boris Pejović
zgrada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2013. 15:43h

Stanari Ulice Oktobarske revolucije porušili su juče ogradu na gradilištu preduzeća “Zetagradnja”, jer je, tvrde, postavljena na njihovom zemljištu, na metar od zgrade.

Stanko Laban tvrdi da stanari neće dozvoliti nikome da zloupotrebljava njihovu imovinu, ni da ih maltretira.

“Prvo su postavili ogradu na međi između imanja, koje je 'Zetagradnja' otkupila i naše zgrade. Valjda im je poslije bilo malo, pa su je jutros pomjerili još dva metra u naše zemljište. Čim sam to vidio, srušio sam je i neću im dozvoliti da je tu postave. Bićemo se ako treba, ali neće tako moći”, kazao je juče Laban.

Njegovu priču glasno su pozdravili stanari sa balkona, nazvavši gradnju lopovlukom.

Vlasnik “Zetagradnje” Blagota-Baća Radović kazao je juče “Vijestima” da nije upoznat sa ovim slučajem i da ga zbog toga ne može komentarisati.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče na gradilištu da je lijeva strane ograde postavljena na oko dva metra od međe koja je označena bijelom linijom.

Radnici koji su u tom trenutku postavljali ogradu na drugom kraju gradilišta kazali su da nijesu željeli da grade na njihovom zemljištu, već da je postavljena na njihovom imanju zbog bezbjednosti.

“Željeli smo da stanari budu sigurniji. Ograda bi bila tamo dok ne izgradimo temelje, pa bismo je opet vratili na staro, ali oni ne žele. Ne znam zašto se bune, jer koliko znam planiraju da im naprave i put između zgrada”, kazao je jedan od radnika.

Niko nije pokazao papire ili dozvole

Laban je istakao da je juče ujutro pozvao inspekciju, ali da se nijesu dugo zadržali na gradilištu.

“Vidio sam ih sa prozora i dok sam sišao dolje oni su već otišli. Niko od nadzornika mi nije pokazao papire niti dozvole da tu ogradu premjeste. Kada mi pokažu papire, mogu štogod hoće. A ne bi me čudilo da ih nabave”, kazao je Laban.

Tihomir Drašković tvrdi da mu je šef gradilišta kazao da će se graditi zajednički put i ulaz sa glavne ulice.

“Takvo rješenje sam i pozdravio. Ali, kada sam vidio kako su pribili ogradu uz zgradu i da između treba da prolaze automobili, odmah sam vidio o čemu se radi. Treba još ispod balkona da nam prolaze automobili i da nam djeca stradaju pored zgrade...”, kazao je Drašković.

Zgrada se radi već mjesec, a planirana je petospratnica sa poslovnim prostorima i 67 stanova.

Parkiraju na ulici jer nemaju gdje

Drašković je kazao da se Ulicom Oktobarske revolucije teško prolazi pored automobila, koje, tvrdi, stanari dviju zgrada “Zetagradnje” parkiraju na ulici, jer im parking nije obezbijeđen.

”Čuo sam da će isto učiniti i sa ovom zgradom, pa će biti da nam se ljudi parkiraju ispod balkona i prozora, da se ne može proći. Pričalo se da će graditi podzemnu garažu..., ne znam kako može da gradi zgradu bez parkinga”, kazao je Drašković.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče da se saobraćalo samo jednom trakom, dok su udrugoj bili parkirani automobili.

Bonus video: