Mladi Srpske liste organizuju protest protiv Parade ponosa

Klub mladih SL 1918 pozvao je predstavnike, kako kažu, gej lobija u Vladinim ministarstvima "da razumno odustanu od održavanja Parade ponosa u Podgorici"
123 pregleda 10 komentar(a)
Podgorica, protest, homofobija, Foto: TV Vijesti
Podgorica, protest, homofobija, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 17.10.2013. 17:57h

Predstavnici Kluba mladih Srpske liste (SL) najavili su da će u nedjelju organizovati protestnu šetnju povodom Povorke ponosa i pozivali Podgoričane da im se pridruže i kako su naveli, susprotive gej lobiju u državnim organima Crne Gore.

»Klub mladih SL 1918, poziva predstavnike gej lobija u Vladinim ministarstvima da razumno odustanu od održavanja Parade ponosa u Podgorici«, navodii se u saopštenju te organizacije.

Kako su naveli iz kluba mladih SL, ne radi se o pravima gej populacije koja, kako smatraju, nije ugrožena u Crnoj Gori, "jer su njeni predstavnici zastupljeni i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, nego o najnižem propagandnom udarcu od strane okupatorskih struktura koje su kreirale aktuelnu crnogorsku državu".

Prema njihovim riječima, sve to dešava se u vremenu kada je većina naroda diskriminisana, pokradena i gladna, »a organizovanje marša devijantnih košta desetine hiljada eura«.

U klubu mladih SL smatraju da je sledeći korak zakonsko uređenje "sistemskog pravnog prostora za pedofiliju, nalik Holandiji".

»Srpska lista nema namjeru da brani odavno raštimovane čast i obraz Crne Gore, ali je odlučna za organizaciju protestne šetnje u gradu u kome se nalaze viševjekovne crkve, hramovi, ćivoti i mošti mučenika za pravoslavnu vjeru«, poručili su iz te stranke.

Oni su najavili da će sjutra obavijestiti javnost o vremenu i maršuti protesta.

Bonus video: