Radunović na Cetinju: Nabavka mamografa uspjeh za zdravstvo

Njih dvojica razgovarali su i o predstojećoj proslavi 140 godina postojanja bolnice „Danilo prvi“
58 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 13:15h

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Miodrag Radunović i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, složili su se “da je lokalna vlast u gradu u proteklom periodu dosta radila na unaprijeđenju socijalne i zdravstvene zaštite građana”.

Prvi čovjek Cetinja iskoristio je posjetu ministra Radunovića da ga informiše o tome šta je Prijestonica Cetinje radila u proteklom periodu kada je riječ o podršci zdravstvenim institucijama grada.

Bogdanović je naveo da je gradska uprava jedan od organizatora programa zdravstvene njege za stara lica sa gradskog i seoskog područja, kao i da je bila među inicijatorima i donatorima akcije za nabavku mamografa za potrebe cetinjskog “Doma zdravlja”.

Bogdanović je ponovio da će gradska uprava u narednom periodu, u okviru projekta „Beautiful Cetinje“,početi rekonstrukciju stare bolnice „Danilo prvi“, te kako je vrijednost tog projekta 180.000 eura.

Bogdanović je ponovio da će gradska uprava u narednom periodu, u okviru projekta „Beautiful Cetinje“,početi rekonstrukciju stare bolnice „Danilo prvi“

Ministar Radunović ocijenio je da je aktivnost nabavke mamografa rezultirala izuzetnim uspjehom, te da je njom unaprijeđeno pružanje zdravstvenih usluga na Cetinju.

Njih dvojica razgovarali su i o predstojećoj proslavi 140 godina postojanja bolnice „Danilo prvi“.

Bogdanović i Radunović iskoristili su posjetu i da se satanu sa predstavnicima institucija i kompanija koje su donirale sredstva za nabavku mamografa.

"Želim vam zahvaliti na tome što ste podržali našu akciju i što smo, za veoma kratko vrijeme, nabavili uređaj koji će biti od izuzetne koristi našim sugrađankama i što ste pružili podršku našim naporima da pomognemo cetinjskom zdravstvu", kazao je Bogdanović.

Pohvale na račun donatora uputio je i ministar Radunović.

"Jako je korisno i pohvalno kada svjedočimo akcijama ove vrste, koje nailaze na dobru volju i podršku šireg kruga institucija i preduzeća. Time je Cetinje postalo 14. grad u Crnoj Gori koji ima mamograf", kazao je ministar.

Tokom današnjeg događaja, gradonačelnik Bogdanović uručio je zahvalnice Prijestonice Cetinje svim ustanovama i preduzećima koja su uputila donaciju za nabavku mamografa. Riječ je o sljedećim subjektima – Opština Kotor, JZU Dom zdravlja Danilovgrad, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, „Martex“, „Montenegro Airlines“, „13. jul – Plantaže“, „Crnogorski telekom“, „Aerodromi Crne Gore“, „Montenegro bonus“ i „Lovćen osiguranje“. Bogdanović i Radunović su nakoon toga, posjetili I JZU Dom zdravlja – Cetinje, tokom koje su obišli novi mamograf.

Galerija

Bonus video: