Nevrijeme paralisalo Budvu: Više od deset kuća poplavilo

Voda je prodirala u gotovo sve prizemne etaže stambenih obejakata u Veljim vinogradima
84 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 12:01h

Budva je oko podnevna bila praktično paralisana, a više od deset kuća u budvanskom polju poplavilo je kao i podzemne garaže u TQ Plazi, uslijed nevremena koje je protutnjilo metropolom turizma.

Kiša koja je padala praktično je paralisala saobraćaj, jer su gradskim ulicama stvoreni bujični potoci i do metara visoki, koji su nosily sve pred sobom.

Na pojedinim mjestima, u naselju Velji vinogradi, saobraćaj je bio i zaustavljen, jer se nekoliko vozila "zaglavilo" u jezeru formirano na sred saobraćajnice. Ništa bolja situacija nije bičla ni na bečićkom bulevaru, gdje se saobraćalo samo jendom trakom.

Voda je prodirala u gotovo sve prizemne etaže stambenih obejakata u Veljim vinogradima, dok su potoci vode bile u Starom gradu.

Budva, Foto: Čitalac reporter

Prema riječima nacelnika Službe zaštite i spašavanja Zdravka Šljukića, vatrogasne ekipe su na deset lokacija u gradu , i vrše ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija koje su poplavile.

Jake padavine još jendom su pokazale da je mreža gradskih kanala nedovoljna da primi sve količine vode, u slučajevina ovakvih nevremena.

Galerija

Bonus video: