Đurđina Ivanović ponovo kažnjena

Tužiteljka i nakon ove odluke Agencije ima pravo da tužbom ponovo traži poništenje rješenja Agencije
76 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Ivanović, Foto: Boris Pejović
Đurđina Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.10.2013. 09:26h

Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal i korupciju Đurđina Nina Ivanović nije platila prekršajnu kaznu zbog povrede prava na privatnost bivše direktorice Crnogorske komercijalne banke Milke Ljumović, jer je Upravni sud poništio rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama kojim je Ivanović kažnjena. Visinu kazne odrediće Sud za prekršaje.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, Savjet, kojim predsjedava Šefko Crnovršanin u međuvremenu je ponovo zasjedao i ispravio formalne nedostatke.

Savjet je ostao pri stavu da je specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović prekršila Zakon o zaštiti ličnih podataka kada je na Televiziji Crne Gore iznijela zdravstvene podatke osumnjičene Milke Ljumović.

Savjet Agencije je ranije ocijenio da je tužiteljka saopštila mnogo više podataka o zdravlju Ljumovićeve, nego što je ona prethodno navela u izjavi agenciji MINA koja je dostavljena tužilaštvu.

Ljumović je sa još dvije bivše koleginice bila pod istragom tužilaštva zbog navodnih zloupotreba dok je bila na čelu CKB. Istraga je pokrenuta dok je načelu VDT bila Ranka Čarapić, a javnost još nije obaviještena o njenom ishodu.

Tužiteljka i nakon ove odluke Agencije ima pravo da tužbom ponovo traži poništenje rješenja Agencije.

Bonus video: