PREDIZBORNA BRIGA

Počeli radovi na rekonstrukciji autobuske stanice na Cetinju

"Kada sam stupio na aktuelnu funkciju, obećao sam da će rješavanje pitanja autobuske stanice biti među prioritetima našeg rada"
3 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 14:07h

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji autobuske stanice na Cetinju.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, kazao je tim povodom da su u proteklom vremenu uložili znatne napore kako bi stvorili preduslove za njenu rekonstrukciju.

"Kada sam stupio na aktuelnu funkciju, obećao sam da će rješavanje pitanja autobuske stanice biti među prioritetima našeg rada i zadovoljan sam što je i to ispoštovano.

U narednom periodu, autobuska stanica imaće nekoliko osnovnih sadržaja, poput biletarnice, čekaonice, informativnih pultova i ugostiteljskog dijela, a već od naredne godine, zajedno sa privatnim partnerom, ući ćemo u projekat gradnje veće i modernije stanice", kazao je Bogdanović.

On ističe da će ovim biti riješen jedan od najvažnijih problema u gradu, uz rekonstrukciju gradske tržnice i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja. Rekonstrukcija autobuske u postojećim gabaritmima najavljena je prošle sedmice.

Ranije se postojali planovi da će vlasnik autobuske “GP Cetinje” raditi potpuno novu i veću autobusku stanicu, čija bi izgradnja koštala oko million i po.

Kako je objašnjeno, zbog krize u kojoj se nalazi vlasnik autobuske, od tog plana se za sada odustalo.

U cetinjskoj opoziciji su pozdravili ovu akciju, ali ističu “da je vrijeme u kojem se kreće sa rekonstrukcijom problematično, jer je očigledno da se radi o predizbornim aktivnostima vladajuće DPS”.

Galerija

Preporučujemo za Vas