Tivat: Masne mrlje i otpad plutaju po moru

Prema smjeru morske struje koja je nosila mrlje, moglo se naslutiti da jezagađenje stiglo sa zapada
76 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 13:21h

Problem koji se povremeno javljao tokom avgusta – prljavština u moru pred gradskom plažom u Tivtu, danas oko 11 sati pred gradskom rivom Pine eskalirao je, dajući izuzetno ružnu sliku svima koji su se tada zatekli na Pinima.

Nekoliko hiljada kvadrata morske površine bilo je zaprljano masnim mrljama, pjenom i sluzi mrke boje, kroz koje su tu i tamo plutali otkinuta morska trava i raznorazni čvrsti otad koji su kiše prethodnih dana sa obale sprale u more.

Prema smjeru morske struje koja je nosila mrlje, moglo se naslutiti da jezagađenje stiglo sa zapada, iz pravca Bijele.

Inače, nadležni državni i organi lokalne uprave u Tivtu do sada nisu uspjeli pouzdano ustanoviti odakle su do sada u more pred tim gradom, stizala manja slična zagadjenja koja su se javljala u protekla dva mjeseca.

Upitan da to prokomentariše, gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš je juče na pres konferenciji tivatske Turističke organizacije, kazao da je gradsko jezgro pokriveno novim kanalizacionim sistemom, ali da se ne može isključiti mogućnost da neko od nesavjesnih gradjana u visočijim zonama Tivta, prelive svojih septičkih jama nije sproveo u mrežu odvodnih kanala za atmosferske padavine.

U svakom slučaju, način na koji sve češće izgleda more pred Tivtom, nadležnima bi trebao biti upozorenje i poziv da pod hitno nadju i otklone uzrok ovog problema.

Galerija

Bonus video: