Bjelopoljska partija protivi se ukidanju Privrednog suda u Bijelom Polju

“To je dovelo do znatno manjeg broja privrednih subjekata na pomenutim prostorima zbog čega nadležni u Podgorici razmišljaju o ukidanju ovog suda u Bijelom Polju"
1 komentar(a)
Bjelopoljska partija, Foto: Bjelopoljska partija
Bjelopoljska partija, Foto: Bjelopoljska partija
Ažurirano: 13.10.2013. 14:12h

Predsjednik Bjelopoljske partije Mersudin Međedović ocijenio je kao loše nastojanje Podgorice da ukine Privredni sud u Bijelom Polju, čime se nastavlja progresivna politika aktuelne vlasti na devastaciji privrede sjevera Crne Gore.

“To je dovelo do znatno manjeg broja privrednih subjekata na pomenutim prostorima zbog čega nadležni u Podgorici razmišljaju o ukidanju ovog suda u Bijelom Polju.

Nastojanjem Podgorice da ukine Privredni sud u Bijelom Polju, Bjelopoljska partija izvodi zaključak da aktuelna vlast u narednom periodu nema namjeru pružiti podrsku privrednom razvoju sjevera Crne Gore a samim tim ako će privredni subjekti takvom politikom nestati jasno je da Podgoričani po toj logici smatraju da Privredni sud u Bijelom Polju više ne treba postojati”, kazao je Međedović.

On je objasnio da sjever ne želi postati mjesna zajednica Podgorice, već da ovi prostori nemaju drugog puta osim puta ekonomskog razvoja kroz otvaranje privrednih subjekata čiji će se eventualni privreni sporovi procesuirati u Privrednom sudu u Bijelom Polju.

“Bjelopoljska partija ne samo što razmišlja i o tome kako bi i na taj način zadržala makar nekoliko radnih mjesta u svom gradu već zaista protivimo se daljoj centralizaciji vlasti prema Podgorici”, rekao je Međedović.

Bonus video: