Queer MNE: Bezbjednost Povorke je na policiji i državnom vrhu

U Queer Montenegro očekuju prisustvo visokih državnih funkcionera na Povorci ponosa, koji će na taj način pokazati spremnost da se bore za jednakost u našoj zemlji
56 pregleda 11 komentar(a)
parada ponosa, LGBT, Foto: Damira Kalač
parada ponosa, LGBT, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 12.10.2013. 15:11h

Odgovornost za obezbjeđivanje pune bezbjednosti učesnika Povorke ponosa je na Upravi policije i državnom vrhu Crne Gore, saopšteno je iz nevladine organizacije Queer Montenegro.

Iz te NVO saopštili su da će naredne sedmice saopštiti sve detalje u vezi sa Povorokom ponosa koja će 20. oktobra biti održana u Podgorici.

Pojedini podgorički mediji objavili su danas da će se učesnici Povorke kretati od ruševina hotela "Crna Gora", preko mosta Blaža Jovanovića, do stare zgrade Vlade i nazad i da će taj događaj obezbjeđivati oko dvije hiljade policijskih službenika.

"Tokom prethodna tri mjeseca Queer Montenegro i predstavnici/e Organizacionog odbora Povorke ponosa su imali razumijevanja i pokazali punu otvorenost u odnosu na sve sugestije i zahtjeve Uprave policije Crne Gore, te je odgovornost za obezbjeđivanje pune bezbjednosti učesnika/ca Povorke ponosa upravo na Upravi policije Crne Gore i državnom vrhu Crne Gore", kaže se u saopštenju Kvira dostavljenom agenciji MINA.

Oni su podsjetili da očekuje prisustvo visokih državnih funkcionera na Povorci ponosa u Podgorici, koji će na taj način pokazati da su spremni i direktno da se bore za jednakost LGBTIQ osoba u našoj zemlji.

"Do danas su stigle i brojne potvrde prisustva Povorci ponosa iz Crne Gore, zemalja regiona, ali i drugih zamalja u cilju iskazivanja podrške LGBTIQ osobama u Crnoj Gori da se u pravima izjednače sa ostalim građanima i građankama naše države", navodi se u saopštenju.

Bonus video: