U ponedjeljak počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje
0 komentar(a)
Vakcinacija, Foto: Telegraph
Vakcinacija, Foto: Telegraph
Ažurirano: 11.10.2013. 17:53h

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u podgoričkom Domu zdravlja počeće u ponedjeljak, a za tu svrhu je obezbijeđeno šest hiljada vakcina, saopšteno je iz te ustanove.

Iz Doma zdravlja su naveli da je to dovoljna količina vakcina za sve građane kojima se taj lijek preporučuje.

“Vakcinacija protiv sezonskog gripa se posebno preporučuje osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, osobama oslabljenog imuniteta i ljudima koji su izloženi povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje, a mogu da je prime i djeca starija od šest mjeseci”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da građani koji imaju indikaciju, odnosno potrebu da prime vakcinu, treba da se jave u Dom zdravlja Podgorica kod izabranog doktora kod kojeg su registrovani i da zakažu vakcinaciju.

Vakcinu, kako je pojašnjeno, ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje.

“Građani koji nijesu pokretni ili iz drugih zdravstvenih razloga nijesu u mogućnosti da dodju u Dom zdravlja biće preko jedinice za patronažu vakcinisani kod kuće uz prethodno zakazivanje”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: