Gej mladić otet i odveden u Crnu Goru da bi ga "preobratili"

"Međutim, tokom vjerskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. 'opsjednut', te su ga nakon toga vratili u porodičnu kuću"
68 pregleda 29 komentar(a)
Split, gej parada, Foto: Rojters
Split, gej parada, Foto: Rojters
Ažurirano: 09.10.2013. 09:25h

Gej strejt alijansa iz Srbije je saopštila da je jedan gej mladić otet i odveden u Crnu Goru, kako bi u obredu u "vjerskom objektu" bio "vraćen na pravi put".

"Međutim, tokom vjerskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. 'opsjednut', te su ga nakon toga vratili u porodičnu kuću u njegovom rodnom mjestu u Sandžaku", navela je Alijansa u saopštenju.

Ako se dokaže da članovi porodice M.M. stoje iza svega, ovaj slučaj biće jedan od drastičnih primjera koliko daleko može da se ode u neprihvatanju svojih najbližih onakvim kakvi jesu i kako to može da preraste u ozbiljno kriminalno djelo kao što je otmica, istakla je Alijansa.

Oni su od srpske policije tražili da se otmičari kazne, a da se mladiću i njegovom partneru A.A. pruži zaštita.

M.M. (29) i A.A. (22) su živeli zajedno u gradu u istočnoj Srbiji. A.A. je Alijansi rekao da su nepoznati otmičari u ponedjeljak, 30. septembra, odveli M.M. u nepoznatom pravcu i da sumnja da iza otmice stoji porodica njegovog partnera koja živi u Sandžaku.

Policija je 4. oktobra našla M.M. nepovrijeđenog u porodičnoj kući u rodnom mjestu i uzela izjave od njega i članova porodice.

M.M. je kasnije rekao da su ga otmičari prije ulaska u rodni grad u Sandžaku predali članovima njegove porodice koji su čekali u drugom automobilu.

Oni su ga odvezli u "vjerski objekat" u Crnoj Gori i držali ga tamo dva dana jer su bili ubjeđeni da je "opsjednut" i da će "vjerska služba to i dokazati a zatim ga i vratiti na pravi put".

Policija je u međuvremenu bila u njegovoj kući, ali su članovi porodice rekli da M.M. već duže ne živi sa njima i da ne znaju gdje je, dok su ostali ukućani "na službenom putu".

"Na sreću, M.M. nije ozbiljnije fizički povrijeđen, ali se nalazi u konstantnom strahu za sebe i svog partnera da ovako nešto može da se ponovi ili da bi sljedeći put neko od njih mogao da izgubi život", navela je Alijansa u saopštenju.

Bonus video: