Dragojeviću spremili otkaz zbog iznošenja neregularnosti u obuci mašinovođa

Dragojević tvrdi da nije izrekao nijednu neistinu i da je tokom disciplinskog postupka protiv njega potvrđeno da su kršeni propisi
76 pregleda 0 komentar(a)
Milisav Dragojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milisav Dragojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.10.2013. 11:25h

U Željezničkom prevozu Crne Gore (ŽPCG) je okončana rasprava u disciplinskom postupku protiv inženjera Milisava Dragojevića koji je od ljetos pod suspenzijom zbog toga što je kao inženjer sa dugogodišnjim iskustvom obznanio da mašinovođe novih vozova iz Španije nijesu prošli neophodnu obuku pod nadzorom starijih kolega.

Iako će disciplinski organ, odnosno izvršni direktor Milojica Zindović danas saopštiti konačnu odluku, Dragojevićev advokat Nikola Bulatović i predsjednik Sindikata mašinovođa Milan Vuković juče su, kako piše u zapisniku sa rasprave, izrazili sumnju da je kazna već određena, odnosno da je Dragojeviću spakovano rješenje o otkazu.

To je kako oni sumnjaju Zindović najavio još krajem jula kada je najavljujući disciplinski postupak protiv Dragojevića rekao da će dobiti šta je zaslužio.

U zapisniku piše da je advokat Bulatović kazao da nakon vođenja disciplinskog postupka u kojem je napravljeno niz nezakonitosti, a nijesu izvođeni dokazi protiv Dragojevića nego je stavljen u poziciju da dokazuje da nije kriv.

"Protiv Dragojevića u ovom postupku nema ni jedan jedini dokaz, osim ako to nije izjava Zindovića od 25. jula dana dnevnom listu 'Vijesti'", piše u zapisniku da je izjavio Bulatović, aludirajući na Zindovićevu izjavu da će Dragojević dobiti što je zaslužio.

Dragojević je ponovio raniji stav da je govorio kao stručnjak u svoje ime, a ne u ime kompanije.

Tvrdi da nije izrekao nijednu neistinu i da je tokom disciplinskog postupka protiv njega potvrđeno da su kršeni propisi prilikom obuke mašinovođa novih vozova.

Zindović je kazao da je Dragojević “jedan od rijetkih koji je uzeo otpremninu pa se ponovo zaposlio u željeznici”.

Dragojević je uzvratio da to nema veze sa ovim postupkom i istakao da su otpremninu osim njega primili i Rešad Nuhodžić, Zorica Šoć, Ilija Lubarda Aco Papić...

Bonus video: