Priroda učinila svoje: Zemlja se otvorila pod mostom u Žirovnici

Iz Opštine su poručili da će do kraja mjeseca krenuti da popravljaju potkopanu stopu...
248 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2013. 16:07h

Ispod mosta u mjestu Žirovnica u Nikšiću zjapi otvor širok nekoliko metara. Priroda je učinila svoje i otvorila ponornicu i to, da nevolja bude veća, odmah uz jedan od nosećih stubova, pa mještani strahuju da bi most mogao da se uruši. Pri tom, nivo vode svakodnevno potkopava stub, pa stanovnici tog mjesta upozoravaju da ne može još dugo da izdrži.

„Vidite kakva je situacija. Ovo će da bude još gore. Sad nema kiša pa može da drži, ali kad krenu jače kiše ne znam šta će biti. Gračanica baš zna da nabuja“, kazao je mještanin Sava Čupić.

Njegov komšija Boško Stanišić rekao je da je otvor primijetio prije dvadesetak dana, kada je pozvao Komunalnu policiju i prijavio problem. Tih dana nije bilo vode, pa je ulazio u kanal u koji, kako je kazao, može čovjek da stane.

„Voda je potkopala stopu od mosta i napravila se velika jaruga. Plus, tu je, koliko sam mogao da vidim, šest do sedam metara hodnika u nastavku. Može se čovjek komotno zavući i proći, ali pitaj Boga gdje ova voda ponire“, objasnio je Stanišić.

On je dodao da se ponor mora hitno rješavati jer, pored toga što im je most najbliža veza sa gradom, preko njega prolazi i vodovod koji snabdijeva vodom na hiljade mještana.

Čupić pokazuje na potkopan stub

„Ako bi popustila stopa od mosta, ja vjerujem da bi došlo do pucanja cijevi, pa Ozrinići ne bi imali vodu“, upozorio je Stanišić.

U nikšićkoj Opštini su kazali da postoji problem i poručili da će uskoro sanirati ponor.

„Trenutno se radi tehnička dokumentacija na koji način će da se sanira i mogu da vam obećam da ćemo do kraja mjeseca, prije velikih kiša, krenuti u realizaciju saniranja ove stope“, kazao je Milan Bošković iz opštinskog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Galerija

Bonus video: