Studenti nagrađeni za idejna rješenja hola Mall of Montenegro

Prva nagrada u vrijednosti od 400,00 eura pripala je radu Nevene Mijušković
57 pregleda 0 komentar(a)
Mall of Montenegro, Foto: Facebook
Mall of Montenegro, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.10.2013. 16:40h

Šoping centar Mall of Montenegro u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Podgorici, uspješno je realizovao konkurs za izradu idejnog projekta arhitektonsko - oblikovnog i enterijerskog rješenja glavnog hola u prizemlju tržnog centra Mall of Montenegro.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, a projekat je imao za cilj animiranje mladih ljudi sa kreativnim i stručnim potencijalom iz oblasti arhitekture i enterijera da uzmu aktivno učešće u kreiranju prostora u svojoj okolini, te na taj način ostvare praktičnu primjenu stečenih znanja na fakultetu. Konkurs je bio anoniman i javan.

Obezbijeđene su vrijedne nagrade za tri najbolja rada. Žiri kojim je predsjedavao Doc. dr Dragan Komatina, predstavnici TC Mall of Montenegro Omer Dogru i marketing menadžer Dobrica Savić, kao i asistenti na Arhitektonskom fakultetu, gđa Ema Alihodžić Jašarović i gđa Irena Rajković, jednoglasno su donijeli odluku o nagrađenim radovima.

Prva nagrada u vrijednosti od 400,00 eura pripala je radu Nevene Mijušković.

"Kandidat pod navedenom šifrom je pokazao određeni stepen zrelosti u enterijerskom oblikovanju prostora, i rješavanju svih njegovih upotrebnih elemenata. Mobilnost prostora koja se postiže pokretnim elementima, koji svaki pojedinačno ima svoju funkciju, a koji kada se ukomponuju u cjelinu, daju izuzetno dobro organizovan holski prostor glavni su adut ovog rješenja. Prostor djeluje veoma udobno i pruža različite mogućnosti organizacije u zavisnosti od potrebe", navodi se u saopštenju.

Druga nagrada - dvije povratne avionske karte za Istanbul, pripada Ivani Čabarkapi i Dubravki Šušić.

Navodi se da se ovim rješenjem nudi veoma zanimljiv pristup oblikovanja prostora baziran na konceptu zelene arhitekture ( green architecture) i kao takav rad ima specifičnu vrijednost. Prostor djeluje veselo, svježe i kao takav bi bio veoma privlačan korisnicima i potrošačima.

Treću nagrada u vrijednosti od 150,00 eura dobile su Ksenija Popović i Biljana Janušević.

Bonus video: