CPC organizuje protestni skup na Cetinju

"U 11 sati se organizuje protestna šetnja od rezidencije do Cetinjskog manastira, a u podne protestni skup u hotelu Grand zbog ponižavajućeg statusa CPC", rekao je Vučinić
143 pregleda 28 komentar(a)
Stevo Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Stevo Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.10.2013. 08:02h

Crnogorska pravoslavna crkva (CPS) danas će protestovati na Cetinju jer je, kako je kazao njen predstavnik Stevo Vučinić, nezadovoljna svojim ponižavajućim statusom.

Vučinić je kazao da će prije protesta sveštenstvo CPC osveštati temelje hrama koji je posvećen Ivanu Crnojeviću na Novom groblju na Cetinju.

"U 11 sati se organizuje protestna šetnja od rezidencije do Cetinjskog manastira, a u podne protestni skup u hotelu Grand zbog ponižavajućeg statusa CPC", rekao je Vučinić agenciji MINA.

On je saopštio da su u CPC nezadovoljni zbog odbijanja države da poništi akt kralja Aleksandra Karađerovića iz 1920. godine o ujedinjenju crkava, "izbjegavanja vlasti da nezakonitu upisanu imovinu na beogradsku patrijaršiju vrati prvobitnim vlasnicima i odbijanja da se ukloni limeni objekat sa Rumije".

Vučinić je rekao da će nakon protesta biti organizovano potpisivanje protestne peticije koja će biti dostavljena parlamentu i Vladi.

Bonus video: