Mladi DPS-a učestvuju u kampanji za borbu protiv raka dojke

Savjet mladih shvata koliko je podizanje svijesti društva o raku dojke važno, prvenstveno za žensku populaciju, poručili su mladi DPS-a
69 pregleda 10 komentar(a)
Mladi DPS-a, Foto: Privatna arhiva
Mladi DPS-a, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.10.2013. 12:14h

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore učestvovaće u kampanji za borbu protiv raka dojke "Mislimo zajedno: Pravi trenutak je sada“ koju u Crnoj Gori organizuje NVO Zdrava Dona Montenegrina.

Mjesec oktobar na globalnom nivou rezervisan je za kampanju podizanja svijesti o oboljenju, raku dojke (BCAM - Breast Cancer Awereness Month) koji će u Crnoj Gori proteći pod sloganom "Za nju“.

Kampanja je namjenjena podizanju svijesti građanki Crne Gore , ali i cjelokupnog društva o javno-zdravstvenom značaju ovog oboljenja, načinima prevencije i zdravim stilovima života.

"Savjet mladih shvata koliko je podizanje svijesti društva o raku dojke važno, prvenstveno za žensku populaciju. Učešćem u aktivnostima u okviru kampanje "Za nju“ želimo da motivišemo građanke I građane da obrate pažnju na prevenciju ovog oboljenja, da odvoje malo vremena za svoje zdravlje i obavljanjem redovnog pregleda učine najbolju stvar za sebe, a potom i svoje najbliže", poručili su mladi DPS-a.

Takođe su pozvali sve da daju svoj doprinos kampanji i prošire vijest o važnosti blagovremene reakcije. Članovi Savjeta mladih DPS će u subotu 5. oktobra u 12h u Podgorici, sa građanima i podržavaocima akcije učestvovati u šetnji za život od hotela Crna Gora ulicom Slobode do centralnog gradskog trga u Podgorici.

Bonus video: