Ulcinj: Porodično okruženje u Centru za kulturu

Direktor Centra za kulturu Nailj Draga zajedno sa suprugom Zejnepom i kćerkom Barbanom, mjesečno u toj ustanovi prihoduje više od 1.550 eura
6 komentar(a)
Nail Draga, Foto: Visit-ulcinj.com
Nail Draga, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 04.10.2013. 08:28h

Direktor Centra za kulturu u Ulcinju Nailj Draga zajedno sa suprugom Zejnepom i kćerkom Barbanom, mjesečno u toj ustanovi prihoduje više od 1.550 eura. Od toga Dragina plata iznosi 757 eura.

Njihove bruto zarade su veće od 2.300 eura. Zarade u toj ustanovi nijesu redovne, a prema nezvaničnim saznanjima, koeficijenti za obračun plata nijesu usklađeni sa onim u Opštini koja je osnivač tog javnog preduzeća. Draga je juče kazao da je u “njegovom slučaju sve potpuno zakonito“.

“Nema dileme da su moja supruga i kćerka zaposlene u skladu sa važećim zakonskim procedurama i to je lako provjeriti”, kazao je Draga.On je visoki funkcioner i član Glavnog odbora Force, najjače ulcinjske partije.

Na funkciju direktora Centra za kulturu došao je nakon izbora prije nešto više od dvije godine na kojima je trijumfovala Forca. Na pitanje “Vijesti” da li je možda u pitanju nepotizam, Draga je rekao da su to nečije insinuacije.

“Moja supruga u Centru radi već deset godina. Kćerka je zaposlena od prije godinu i po, kada je pobijedila na regularnom raspisanom konkursu”, kazao je Draga koji je bio i direktor škole u Ulcinju. U Centru za kulturu je zaposleno 26 radnika, ali Drage nijesu jedini koji su familijarno povezani.

Kako saznajemo, bivši direktor Sari Resulbegović, koji je i dalje zaposlen sa bruto zaradom od 1.124 eura, zaposlio je kćerku, a bivši rukovodilac Šaban Đekaj sina. Opština mjesečno mora da izdvoji više od 16 hiljada eura na ime bruto zarada zaposlenima u Centru za kulturu.

Bonus video: