Perković smatra da je žrtva kriminalne grupe: Prijavio i policajca

Inspektor Medenica nije želio da komentariše Perkovićeve navode...
110 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2013. 07:43h

Tivćanin Marko Perković, javnosti poznatiji kao generalni konzul SFRJ u Crnoj Gori u istoimenoj NVO, podnio je krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Željka Medenice jer je navodno “organizator kriminalne grupe udružene radi sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu trećih lica”.

Perković je policiji predao prijavu u kojoj tvrdi da su Medenica sa Tivćankom S. T., njenim suprugom D.V. i notarkom I. K. iz Kotora akteri slučaja u kome je Perkoviću data, pa naknadno pod kontroverznim okolnostima povučena punomoć, da na ravnom krovu stambene zgrade u Ulici Luke Tomanovića 9 u Tivtu, nadogradi sprat sa stambenim prostorom, čime je praktično bio ostao bez novog stana površine 70 kvadrata, koji je u međuvremenu tu izgradio.

“Široj javnosti je poznato da sam radi zaštite svojih imovinskih interesa prije pola godine podnio krivične prijave protiv S. T., D. V. i notarke I. K. Efikasno i blagovremeno reagovanje Osnovnog suda u Kotoru i Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, te Centra za socijalni rad u Tivtu, izazvalo je pometnju među onima koji su pokušali da se na prevaran način domognu mog stana. Zahvaljujući njihovom bezuspješnom paničnom bijegu od odgovornosti, tokom parničnih postupaka koje sam pokrenuo došao sam do novih nepobitnih saznanja na osnovu kojih sam podnio krivičnu prijavu protiv Medenice, kao organizatora kriminalne grupe”, kazao je Perković.

On kaže da Medenicu, pored ostalog, smatra odgovornim za “podstrekavanje na izvršenje prevare, zloupotrebu lica smanjene mentalne sposobnosti, pranje novca i prevaru”.

Perković kaže da Medenicu, pored ostalog, smatra odgovornim za “podstrekavanje na izvršenje prevare, zloupotrebu lica smanjene mentalne sposobnosti, pranje novca i prevaru”

"Notarka I. K. je ostvarila zaista impresivan učinak i za samo dva i po mjeseca navedenoj kriminalnoj grupi u jednoj te istoj pravnoj stvari uradila pet kriminogenih notarskih zapisa, koji su u međuvremenu svi ili suspendovani ili su po sili zakona poništeni, čime je dala svoj nemjerljiv doprinos pojačanom osjećaju opšte pravne nesigurnosti”, rekao je Perković.

Inspektor Medenica nije želio da komentariše Perkovićeve navode, dok je iz Uprave policije “Vijestima” saopšteno da ih Tužilaštvo do sada nije obavijestilo o podnošenju krivične prijave protiv njihovog službenika.

”Ukoliko Tužilaštvo naloži postupanje u konkretnom slučaju, Uprava policije će postupiti po nalogu i preduzeti sve potrebne mjere i radnje. Bez obzira na to, Uprava policije će preduzeti aktivnosti radi provjera navoda koje ste naveli“, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: