Dan policije u Tivtu: Pojačali kontrolu, kriminalcima će biti "usko"

Radović je kazao da je opšte stanje svih aspekata bezbjedonosne slike u Tivtu više nego dobro
261 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2013. 12:40h

Prijemom za predsatvnike lokalne uprave, sudstva i institucija sa kojima saradjuju, te penzionisane pripadnike MUP-a i novinare, u Odjeljenju bezbjednosti Tivat obilježen je 2. oktobar Dan policije Crne Gore.

Pozdravljajući okupljene, načelnik OB Tivat Mićo Radović kazao je da je opšte stanje svih aspekata bezbjedonosne slike u Tivtu više nego dobro, potkrijepivši to detaljnim brojčanim pokazateljima od 1. maja kada je on preuzeo dužnost šefa tivatske policije do danas.

„Posebno mi je drago da u proteklih pet mjeseci u Tivtu nismo imali teških krivičnih djela, niti narušavajanja javnog reda i mira u većem obimu, a mjerama prevencije i represije uspjeli smo da unapredimo i bezbjednost saobraćaja, pa nismo imali saobraćajnih nesreća sa teže povrijedjenim ili poginulim licima“, kazao je Radović precizirajući da je posebno zadovoljan radom kriminalističke policije koja je od 1. maja do 2. oktobra ove godine rasvijetlila preko 90 odsto svih u međuvremenu počinjenih krivičnih djela, dok je taj procenat u uporednom periodu lani iznosio 75,5 odsto.

„Za 72 odsto je u odnosu na uporedni prošlogodišnji perid smanjen broj saobraćajnih nezgoda, za 15 posto je manje slučajeva naruavanja javnog reda i mira, a istovremeno je broj podnešenih prijava protiv prekršilaca odredbi zakona o bezbjednosti saobraćaja porastao 30 odsto, broj prekršajnih naloga uvećan je za 46 odsto, a oduzetih vozačkih dozvola za 50 odsto“, istakao je Radović dodajući da je on lično odgovoran za pojačanu strogost tivatske saobraćajne policije „jer ako smo time uspjeli spriječiti makar jednu povredu građana, a ne spasiti nečiji život, dobro smo napravili“.

Načelnik Mićo Radović; Foto: Siniša Luković

On je dodao da je u proteklih pet mjeseci u Tivtu policija otkrila čak 65 odsto više vozača koji su upravljali automobilom pod dejstvom alkohola u odnosu na uporedni period lani, a broj onih koji su uhapšeni zbog kršenja zakona o bezbjednosti saobraćaja uvećan je za čak 85 odsto.

Novi šef tivatske policije sa svojim saradnicima postarao se da ljetos u Tivtu na sve načine pripadnicima kriminalnog miljea ukaže da nisu dobrodošli u grad koji je centar elitnog crnogorskog nautičkog turizma.

Tako su policajci, držaći ih pod posebnom prismotrom, licima iz organizovanih kriminalnih grupa koji su ljetos navraćali u Tivat, pored ostalogam, napisali i 32 prekršajne prijave zbog kršenja saobraćajnih propisa a zbog ozbiljnijih kršenja zakona protiv njih je podnešeno još i 15 krivičnih prijava po raznom osnovu.

„Nikome ne možemo braniti da se slobodno kreće, ali smo bezbjedonosno interesnatnim licima, pojačanim kontrolama po svim osnovama, jasno stavili do znanja da će im u Tivtu biti usko i da nam baš i nisu dobrodošli u ovom lijepom i mirnom gradu“, poručio je Radović.

Bonus video: