Kotor: Nevrijeme prouzrokovalo bujične izlive

Iz kotorskog Vodovoda saopštili da se na području od Tabačine do Risna voda ne preporučuje za piće
98 pregleda 2 komentar(a)
Pogled na Kotor, Foto: Damira Kalač
Pogled na Kotor, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 30.09.2013. 13:30h

Velika kiša praćena pljuskovima i grmljavinom, na području kotorske opštine, prouzrokovala je veće bujične izlive, posebno na prilazu kod Studentskog doma, odnosno Osnovne škole u Dobroti, kao i kod škole u Škaljarima.

Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud pojasnio je da su za vikend čistili šahte i postavljali slivne rešetke, neposredno ispred OŠ "Savo Ilić" u Dobroti.

"Preduzeli smo dodatne mjere posebnom mašinom, pumpama koje čiste nedostupne djelove propusta za atmosfersku kanalizaciju. Pokušaćemo u narednom period da potpuno riješimo ovaj problem. Kanal kod OŠ "Njegoš" u Škaljarima je složenije prirode i njegovo rješenje zahtijeva izradu mini projekta, budući da su nesavjesni građani zatrpali dio gornjeg toka ovog bujičnog kanala, kao i činjenice da je škola na nižoj koti od samog kanala i prilikom prvih obilniji kiša dolazi do plavljenja", kazao je Magud.

U jutarnjim satima bilo je kraćih prekida u napajanju električnom energijom, dok su iz kotorskog Vodovoda saopštili da se na području od Tabačine do Risna voda ne preporučuje za piće.

Bonus video: