Tivat: Bujice tekle ulicama, avion preusmjeren u Podgoricu

Zbog atmosferskih pražnjenja, došlo je do problema na elektro mreži
2 komentar(a)
Tivat nevrijeme, Foto: Siniša Luković
Tivat nevrijeme, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.09.2013. 13:05h

Prva ozbiljnija jesenja kiša opet je u Tivtu naglasila uobičajene probleme – bujice na ulicama, probleme sa strujom i odvijanjem saobraćaja na aerodromu koji nije adekvatno opremljen za instrumentalno letjenje.

Naime, zbog niske donje granice oblaka i smanjene vidljivosti, jedan „Montenegro Airlinesov“ avion na liniji iz Beograda, nije mogao sletjeti u Tivat, već je preusmjeren u Podgoricu.

Stoga su i putnici tog aviona iz Tivta autobusima naknadno transferisani do aerodroma Golubovci. Ostali planirani letovi za Tivat iz Beogarda i Moskeve realizovani su bez problema.

Zbog velike količine kiše u jutarnjim satima pojedinim tivatskim ulicama, poput Bokeške na Seljanovu, tekle su prave bujice, a na više dobro poznatih „kritičnih mjesta“ na Jadranskoj magistrali gdje odvodni propusti nisu adekvatni, formirala su se prava mala jezera koja su pokrivala skoro cijelu širinu dvije kolovozne trake.

Zbog atmosferskih pražnjenja, došlo je do problema na elektro mreži pa su potrošači iz Donje Lastve u ranim jutarnjim satima nekoliko časova bili bez struje.

Udar groma uništio je jedan od stubova dalekovoda prema Gornjoj Lastvi,pa je to selo u kome ima samo jedan stalni stanovnik, bilo bez struje jer električari nisu mogli tako brzo da zamijene izgorjeli stub.

Bonus video: