Glavni grad raspisao konkurs za nagradu "19. decembar"

Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada
228 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Karadaglić, Foto: Duško Miljanić
Miloš Karadaglić, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 01.10.2013. 08:06h

Glavni grad je raspisao konkurs za dodjelu nagrade 19. decembar, a predlozi se mogu dostavljati službi Skupštine najkasnije do 15.decembra.

Pravo predlaganja kandidata, kako je saopšteno na sajtu Glavnog grada, imaju privredna društva, javne službe, nevladine organizacije, sportske i druge organizacije, grupe građana, pojedinci i gradonačelnik Glavnog grada.

Nagrada se može dodijeliti i za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad.

“Nagrada se može dodijeliti ako djelo predstavlja značajno ostvarenje u određenoj oblasti i ako njegova primjena predstavlja doprinos unapređenju privrednog i društvenog razvoja... da je djelo, odnosno da su rezultati rada publikovanjem ili na drugi način postali dostupni javnosti najkasnije do 15. novembra 2013. godine i da je djelo tematski vezano za Glavni grad, odnosno da ima poseban značaj za Glavni grad ili da su rezultati rada ostvareni na njegovoj teritoriji“, saopšteno je na sajtu.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije Glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive u Podgorici i pravnim licima čije sjedište nije na teritoriji Glavnog grada, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad.

Predlozi se dostavljaju u pisanoj formi, sa naznakom za koje se djelo i ostvarene rezultate kandidat predlaže za dodjelu nagrade i sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata.

Prestižnu nagradu prošle godine dobili su proslavljena crnogorska rukometašica Bojana Popović i muzičar Miloš Karadaglić.

Bonus video: