Voz Beograd-Bar zbog udesa kasni tri sata

Željeznička kompozicija je udarila u zadnji dio kamiona, a od siline udarca bager sa prikolice se prevrnuo kraj pruge
104 pregleda 13 komentar(a)
Željeznica, Vozovi Evropa, Foto: Shutterstock
Željeznica, Vozovi Evropa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.09.2013. 18:40h

Međunarodni voz koji je iz Beograda krenuo za Bar jutros u devet sati i deset minuta, trebalo bi da stigne u Podgoricu oko 22 sata i 30 minuta, sa tri sata zakašnjenja. Voz, u kojem se nalazi oko 170 putnika, udario je u 11 sati i 18 minuta u kamion sa prikolicom na putnom prelazu između stanica Slovac i Divci, u blizini Valjeva, zbog čega je došlo do višesatnog zastoja. U incidentu nije bilo povrijeđenih. Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore su agenciji MINA kazali da se voz trenutno nalazi na stanici Vrbnica, na granici sa Srbijom, i da bi oko 19 sati i 50 minuta trebalo da bude u Bijelom Polju.„Očekujemo da u Podgoricu stigne oko 22 sata i 30 minuta, odnosno sa 180 minuta zakašnjenja“, kazali su iz dispečerske službe tog preduzeća. Po redu vožnje, voz je u Podgoricu trebalo da stigne u 19 sati i 25 minuta.

Iz Željeznica Srbije ranije su saopštili da nijesu odgovorni za incident, jer je putni prelaz na kojem je došlo do sudara obezbijeđen Andrejinim krstom, kao i svjetlosnom i zvučnom signalizacijom koja je u trenutku udesa bila ispravna i propisno radila.

ŽS: Krivica drumskog vozila

"Željeznice Srbije nijesu odgovorne za ovaj vanredni događaj, već je isključiva krivica drumskog vozila. U trenutku nailaska međunarodnog voza, kamion sa prikolicom, u kojoj je prevozio bager, nepropisno je prelazio prugu", navodi se u saopštenju.

Željeznička kompozicija je udarila u zadnji dio kamiona, a od siline udarca bager sa prikolice se prevrnuo kraj pruge.

Željeznice Srbije su ranije danas mjesto udesa uputile Komisiju za vanredne događaje, a iz Požege je krenula rezervna lokomotiva kojom treba da bude zamijenjena oštećena. Kompanija je uputila izvinjenje putnicima zbog kašnjenja i neprijatnosti tokom putovanja.

Bonus video: