Mještani Goričana tvrde da im lopovi kradu pijesak, zemlju i drva

Radojić je potvrdio da je krajem prošle i početkom ove godine bilo krađi, ali da se to sada ne dešava
95 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 19:06h

Mještanin Goričana u Zeti tvrdi da se uveliko kradu pijesak i zemlja sa gradilišta treće faze zaobilaznice i sportskog centra, a da nadležni u GO Golubovci ništa ne čine da zaustave lopove.

Na fotografiji kojom potkrepljuje te tvrdnje vidi se dio iskopa.

“Dok se Opština Podgorica svim silama trudi da ovaj dio zetskog kraja učini što ljepšim i boljim, utoliko GO Golubovci ne preduzima ništa da zaustavi krađu zemlje i pijeska iz parka u kojem se sportski centar gradi, a kroz koji i zaobilaznica prolazi”, piše u mejlu koji je čitalac poslao “Vijestima”.

On tvrdi da nesavjesni mještani dolaze bagerima i danju i noću, kako bi iskopano prodavali na primorju.

“U pola dana i noći dolaze bagerima, kopaju, rovare i uništavaju državno i društveno dobro, snabdijevajući ukradenom zemljom kupce sa primorja, koji istu odvlače kamionima. Bruka i sramota...”, tvrdi on.

Predsjednik GO Golubovci Dušan Radojić potvrdio je da je krajem prošle i početkom ove godine bilo krađi čelika, dasaka, metala i sličnog materijala kod sportske hale, ali da se to sada ne dešava.

“Mi smo to uredno prijavljivali policiji, koja je intervenisala i mislim da je čak i sankcionisala određene počinioce. Imali smo četiri puta takve prijave i svaki put smo obavještavali stanicu policije u Mahali. Tu se nije ulazilo bagerima, ali jeste malim autima, što piše i u izvještaju policije”, pojasnio je Radonjić.

Mještani, međutim, tvrde policija samo obiđe gradilište, ali da lopove ne hapse, već im narede da odu.

“I onda se isto (krađea) opet nastavlja... GO Golubovci se ponaša kao da je sve normalno. Mještani sela Goričani mole gradonačelnika Mugošu (Miomira) da preduzme odgovarajuće mjere, kako bi spriječio ovu bruku, jer je u toku i namjerno izazivanje požara u tom parku, a motorne šege se ne gase”, piše u mejlu.

„Bemax” da zaštiti svoju imovinu

Radonjić je ocijenio da bi firma “Bemax”, koja je i izvođač radova, trebalo da vodi računa o građevinskom materijalu na trasi buduće obilaznice.

“Nemam prijavu da se to dešava. Možda to i jeste moguće... Da znam da se to dešava, zvao bih 'Bemax' da obezbijedi gradilište. To je njihov materijal i oni su apsolutno odgovorni za ono što je njihovo”, kazao je Radonjić.

Galerija

Bonus video: