TV Vijest: Derik Ogrodni direktor, Šćekić predsjednik Borda

Derik Ogrodni dolazi u TV „Vijesti” sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom menadžera televizijskih kanala i televizijske produkcije
130 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2013. 17:32h

Medijski ekspert iz Poljske Derik Ogrodni novi je izvršni direktor Televizije Vijesti, dok će dosadašnji izvršni direktor Slavoljub Šcekić preduzeti dužnost predsjednika Borda kompanije. Odluke vlasnika i upravljačkih struktura o ovim imenovanjima stupaju na snagu 7. oktobra.

Derik Ogrodni dolazi u TV „Vijesti” sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom menadžera televizijskih kanala i televizijske produkcije, kao i sa impresivnim rezultatima u radu za globalne televizijske brendove, poput MTV, Comedy Central i Discovery Channel.

“Ogrodni donosi vrijedno znanje i iskustvo našoj upravi, kako bi na adekvatan načino odgovorili izazovima sa kojima se suočavaju savremeni mediji”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će imenovanje Ogrodnija na mjesto izvršnog direktora, takođe, omogućiti Šcekiću, jednom od osnivača kompanije, da se umjesto dnevnih upravljačkih poslova, fokusira na strateškI razvoj TV “Vijesti”.

“Radujemo se što će nam se pridružiti Derik Ogrodni kao izvršni direktor,” izjavio je Jaroslav Gora, dosadašnji predsjednik Borda direktora.

“Derikovo duboko poznavanje televizije u kombinaciji sa njegovim komercijalnim i kreativnim potencijalima, pomoći će nam da pojačamo našu poslovnu i programsku poziciju u vrijeme kada cjelokupna televizijska branša prolazi kroz tektonske promjene”, dodao je on.

Slavoljub Šćekić je vodio TV Vijesti od osnivanja 2008. godine do višegodišnje pozicije najgledanije i najpopularnije stanice, kao i medija u koji crnogorska publika ima najviše poverenja. Na poziciji predsjednika Borda on ostaje odgovoran i nastaviće da se u kontinuitetu bavi strategijom sveukupnog razvoja kompanije.

Bonus video: