Vukićević: Vrtić potreban Baru, odgovorne kazniti

"Nema potrebe da nešto što je namijenjeno Baranima zbog povrijeđenih sujeta završi u nekom drugom gradu, niti iko ima prava da na ovaj način prebacuje odgovornost na građane Bara koji su svojim otporom pokazali koliko vole svoj grad"
1332 pregleda 7 komentar(a)
Maja Vukićević, Foto: DNP
Maja Vukićević, Foto: DNP

Građani Bara su istrajnošću odbranili dvorište barske gimnazije i pokazali Vladi Crne Gore da je prošlo vrijeme bespogovornog aminovanja svake pogrešne odluke koja je dirigovana iz Podgorice, saopštila je predsjednica opštinskog odbora Bar i potpresjednica Demokratske narodne partije Maja Vukićević.

Kazala je i da su poruke iz Vlade u kojima se pobjedi građana u Baru daju političke boje nedopustive i predstavljaju "podvalu jer je ovo pitanje ujedinilo sve slobodne Barane, bez obzira na političku i bilo kakvu drugu pripadnost".

Premijer Duško Marković zatražio je od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju, između ostalog, i zasađivanjem 90 čempresa.

"Takođe, krajnje je neprimjereno prijetiti Baranima da neće biti gradnje novog vrtića u skorije vrijeme već da će se sredstva preusmjeriti na neki drugi grad. Niko od ljudi koji su protestovali protiv besmislene odluke o gradnji vrtica u dvorištu barske gimnazije nije dovodio u pitanje gradnju predškolske ustanove, već je problem bila neprimjerena lokacija, devastacija zelenih površina i uništavanje životne sredine".

Vukićević je kazala da čekuju da sredstva koja su namijenjena za gradnju vrtića u Baru budu za isto iskorišćena i to u najskorije vrijeme.

"Nema potrebe da nešto što je namijenjeno Baranima zbog povrijeđenih sujeta završi u nekom drugom gradu, niti iko ima prava da na ovaj način prebacuje odgovornost na građane Bara koji su svojim otporom pokazali koliko vole svoj grad. Takođe pošto je šteta već učinjena, odgovorni za istu treba da odgovaraju, tako da u najskorije vrijeme očekujemo ostavke onih koji su doveli do krizne situacije i neprimjerenih scena nasrtanja na građane kakve smo imali prilike da vidimo prethodnih dana", kazala je Vukićević.

Bonus video: