Stanjević: Znam što je radio, zato vrijeđa

Poznati nikšićki ugostitelj i lovac Miloš Stanjević povodom tvrdnje Dragana Šakotića da sumnja da je on naručio krađu slike koju je poklonio lovačkom domu
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2013. 18:12h

Poznati nikšićki ugostitelj i lovac Miloš Stanjević reagovao je juče na izjavu predsjednika Lovačke organizacije “Dr Zoran Kesler” Dragana Šakotića, koji je u prekjučerašnjim “Vijestima” u tekstu “Nestale vrijedne slike, ostao račun za struju”, izrazio sumnju da je on naručio krađu slike iz lovačkog doma pod Trebjesom, koju mu je prethodno poklonio. Stanjević kaže da su nikšićki lovci odavno navikli na Šakotićeve manipulacije, uvrede i podmetanja.

“Razni pritisci, isključenja iz lovačkog društva protivnika njegovog načina rada, širenje neistina i druge metode obilježile su njegovu ličnost. Iako sam se družio godinama sa njegovim ocem, a njega i njegove 'nestašluke' iz lova dobro poznavao, doživio sam da on na sraman način iznese niz neistina i uvreda na moj račun, ne poštujući čak ni moje godine. Time je naravno on više rekao o sebi, nego o meni a čitaoci i građani Nikšića će najbolje prosuditi”, kaže Stanjević.

Stanjević je prekjuče ukazao na nemar prema imovini lovačkog doma iz kojeg je, pored ostalog, odnesena i vrijedna slika koju je on poklonio domu. Šakotić je na to kazao da sumnja da je on naručio krađu i da dobro zna što govori, pošto je radio u Državnoj bezbjednosti.

“Po starom receptu hajke na svakog ko digne glas razuma, a u nedostatku argumenata, Šakotić pribjegava prizemnim klevetama iako je do sada tri puta tužen i osuđen za klevetu, a ovih dana ponovo ima suđenje po istom osnovu. Da li ću se ja odlučiti da presavijem tabak i napišem tužbu protiv njega zbog klevete odlučiću ovih dana, ali da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. lica koja su otuđila moju sliku i drugu imovinu, to je već izvjesno”, napominje Stanjević.

On smatra da je očito da je nekome stalo da se mnoge stvari u ovom lovačkom društvu zataškaju, “počev od nekadašnje prodaje poslovnog prostora, pod zagonetnim okolnostima pa sve do današnjeg dana”.

“Ako je ovo jedno od najorganizovanijih lovačkih društava u Crnoj Gori, kako reče Šakotić, onda se pitam kakva su ostala i kakvo je uopšte stanje u ovoj oblasti. Podsjećam lovačku javnost da ova lovačka organizacija skoro 20 godina nije imala lovočuvarski automobil, sve dok SO Nikšić, na čelu sa tadašnjim predsjednikom Nebojšom Radojičićem, nije donirala jednu polovnu 'ladu nivu'”, kaže on.

Za Stanjevića je čudno zašto se, ako je sve u redu, sa opštinom dogovora renoviranje lovačkog doma, koji je otvoren prije samo šest godina.

“Zbog čega se dogovara sa opštinom renoviranje novog objekta lovačkog doma pod Trebjesom, ako on nije devastiran, kako tvrdi Šakotić. Jednog dana kada država odluči da ozbiljno uredi ovu oblast, pašće mnoge maske i znaće se čiji je koncept bio ispravan i jedino održiv. Do tada će divljač, koja je državno dobro, biti prepuštena na milost i nemilost neodgovornim pojedincima”, kazao je Stanjević, dodajući da ovim završava svaku prepisku sa Šakotićem i poručujući mu da svako nosi svoj krst, a ljudi procjenjuju.

Galerija

Bonus video: