Veljović jedini kandidat za direktora Uprave policije

On je jedini ispunjavao zakonske uslove koji su bili propisani konkursom i gotovo je izvjesno da će on ponovo biti šef policije
239 pregleda 143 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Veljović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.07.2018. 17:24h

Sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović je jedini kandidat za direktora Uprave policije, potvrđeno je iz više izvora Televiziji Vijesti.

Veljović je jedini ispunjavao zakonske uslove koji su bili propisani konkursom i gotovo je izvjesno da će on ponovo biti šef policije.

Ukoliko Veljović bude izabran za direktora, uslijediće brojne kadrovske promjene u Upravi policije.

Direktora Uprave policije Vladi predlaže ministar unutrašnjih poslova, a od premijera Duška Markovića zavisi da li će Veljović ponovo šefovati policijom.

Iako je Vesko Damjanović važio skoro za najozbiljnijeg kandidata, on ipak nije konkurisao, a sagovornik Vijesti objašnjava da je za konkurisanje bilo neophodno dobiti makar prećutnu saglasnost političkih struktura, tačnije, da funkcija direktora Uprave policlije e ne podrazumijeva samo da kandidat bude prvi čovjek policije, već ima i svoju političku dimenziju, pošto učestvuje u radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, tako da je u konačnom i sam izbor politička odluka.

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović je ostavku podnio krajem marta, nakon što su u strogom centru Podgorice ubijeni Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Vesko Damjanović.

Bonus video: