Kažnjen Škatarić: Za Bruzdinu smrt 10 odsto od plate

Škatarić je kažnjen jer slučaj koji je, nakon pisanja “Vijesti”, ismijavan praktično u cijeloj bivšoj SFRJ, nije prijavio i zaveo
382 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 12:57h

Direktor NP “Skadarsko jezero” Goran Škatarić kažnjen je sa deset odsto mjesečno zarade, zbog “slučaja Bruzda”.

Nadležnim u JP “Nacionalni parkovi Crne Gore” (JP NPCG) trebalo je osam mjeseci da utvrde da Škatarić nije pravilno postupio kada ranjenom orlu nije pružio medicinsku pomoć, već je transmiter sa njegovog tijela, pomoću kojeg su ga pratili poljski ornitolozi, odnio u policiju, sumnjajući na špijunažu.

Škatarić je kažnjen jer slučaj koji je, nakon pisanja “Vijesti”, ismijavan praktično u cijeloj bivšoj SFRJ, nije prijavio i zaveo.

“Ovlašćeni disciplinski organ JP NPCG je za povredu radne obaveze... Škatariću izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10 odsto od ličnog dohotka za jedan mjesec, jer kao odgovorno lice, u skladu sa svojim propisanim ovlašćenjima i odgovornostima, nije preduzeo sve potrebne mjere i radnje u cilju evidentiranja događaja u službenim aktima u vezi sa zbrinjavanjem ptice, njegovog procesuiranja i blagovremenog upoznavanja uprave JP NPCG sa istim”, saopšteno je juče iz resora Zorana Mrdaka.

Mrdak je pokrenuo disciplinski postupak protiv Škatarića, nakon što je još krajem decembra prošle godine na Skadarskom jezeru stradao Bruzda.

Ornitolog Mihailo Jovićević pronašao je uginulu pticu na Škatatrićevom imanju u Matagužima, nakon što su ga poljske kolege obavijestile da se orao danima nalazi na istom mjestu.

Rendgenski snimak pokazao je da je u tijelu ptice bilo sedam balina sačme, a transmiter je izvjesno vrijeme bio na ispitavnju u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Galerija

Bonus video: