REAKCIJA Firme

Takovo o kvalitetu sokova: Analize naručila konkurencija

Istraživanje koje je naručilo Ministarstvo poljoprivrede pokazalo je da su voćni sokovi kompanija Takovo, Vino Župa i Liberion lažno deklarisani
104 pregleda 5 komentar(a)
Takovo, Foto: Vesti-online.com
Takovo, Foto: Vesti-online.com
Ažurirano: 20.02.2019. 13:21h

Iz srbijanske kompanije “Takovo” odbacili su nalaze istraživanja Ministarstva poljoprivrede prema kojima i njihovi voćni sokovi sadrže značajno manje voća od deklarisanog.

“Takovo javnosti i svojim potrošačima može ponuditi potvrdu kvaliteta u skladu sa važećim Pravilnikom, nalazima sprovedene analize od ovlašćene laboratorije “Jugoinspekt”, kao i Izveštajem inspekcije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, koja je izvršila vanrednu kontrolu”, kazala je “Vijestima” PR kompanije Olga Jovanović.

Te analize pokazale su da su sokovi Takovo proizvedeni u skladu sa pravilima. Jovanović je naglasila da se svi sokovi na tržištu Srbije i Crne Gore rade po jedinstvenom Pravilniku. “Princip podizanja buke, liči na priču prosutog perja iz jastuka, napasti je lako, a demantovati skupo i sporo, a u međuvemenu se otvori prostor za konkurente”, naglasila je Jovanović.

Analize samo nekih proizvođača, prema njenim riječima, najčešće su poručene od konkurencije i imaju za cilj zauzimanje tržišnog učešća.

Istraživanje koje je naručilo Ministarstvo poljoprivrede pokazalo je da su voćni sokovi kompanija Takovo, Vino Župa i Liberion lažno deklarisani sa mnogo manje voćnog soka od popisanog, dok je testove jedino prošla danilovgradska “Pirela”.