"Green Home" i "Čistoća" čistili deponije na Koniku

"Čistoća" je bagerima i kamionima utovarala i odvozila otpad, dok su pedesetak predstavnika "Grin Houma" i državnih službi smeće kupili ručno
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2013. 15:05h

Nevladina organizacija "Grin Houm", Agencija za zaštitu životne sredine i Javno preduzeće "Čistoća" očistili su juče deponije oko Kampa 2 na Koniku.

Ovom akcijom obilježene su 22 godine od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, a predstavnica "Grin Houma" Jovana Janjušević kazala je da su "odabrane lokacije identifikovane kao najkritičnije od strane nadležnih komunalnih službi i građana."

"Čistoća" je bagerima i kamionima utovarala i odvozila otpad, dok su pedesetak predstavnika "Grin Houma" i državnih službi smeće kupili ručno.

Međutim, niko od mještana nije došao da čisti, osim desetoro djece koji su na to više gledali kao na zabavu.

Video: Zoran Bojović

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Ervin Spahić kazao je da juče bio jedan od najbitnijih dana za Crnu Goru, kada je proglašena ekološkom državom, kao i da njegova služba radi sve kako bi opravdala takav naziv.

Čistoća prioritet (FOTO: Luka Zeković)

Direktor preduzeća "Čistoća" Borislav Đuranović tvrdi da njegovo preduzeće svakodnevno radi na tome da Glavni grad bude čistiji i napomenuo je da postoji desetak lokacija u podgorici gdje se besplatno može odlagati biljni i kabasti otpad, kao i velika deponija Mojanski krst za odlaganje zemlje i šuta.

"Zadovoljstvo mi je da učestvujem u ovakvoj akciji i naše preduzeće će se uvijek odazivati akcijama, sličnim ovoj", kazao je Đuranović.

TV Vijesti, Saša Palibrk

Poslanici parlamenta usvojili su 20. septembra 1991. godine Deklaraciju o proglašenju Crne Gore za Ekološku državu, kojom je definisano "strateško opredjeljenje države da usvaja i primjenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na pricipima ekološki održivog sistema."

Galerija

Bonus video: