Spornog Frutolina nema na crnogorskom tržištu

Iako je Podravkina laboratorija za kontrolu kvaliteta utvrdila kako je proizvod u potpunosti ispravan, odlučileno je da se privremeno povuče proizvod spomenute serije
84 pregleda 0 komentar(a)
Podravka, Foto: Jatrgovac.hr
Podravka, Foto: Jatrgovac.hr
Ažurirano: 20.09.2013. 12:59h

Na crnogorskom tržištu nema proizvoda Lino Frutolino od 200 grama iz serije koja je, radi mjera predostrožnosti i dodatnih analiza proizvoda, povučena sa hrvatsog tržišta, saopšteno je iz kompanije Podravka Crna Gora.

Oni pojašnjavaju da je proizvođač Frutolina, Podravka, u Hrvatskoj povukla taj proizvod serije sa datumom isteka od 22. maja 2014, na preporuku Sanitarnog inspektorata, te da je utvrđeno da je ta serija distribuirana isključivo na tom tržištu.

"Iako je Podravkina laboratorija za kontrolu kvaliteta utvrdila kako je proizvod u potpunosti ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranoj spoljnoj laboratoriji, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je prema svojoj politici sistema sigurnosti hrane i kvaliteta odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda", precizira se u saopštenju dostavljenom "Vijestima".

Bonus video: