Prijava protiv Bemaxa zbog oštećenja vodovodnih cijevi

Policija sumnja da je firma "Bemax" tokom rekonstrukcije puta u mjestu Zdravac 22. avgusta, tokom miniranja kamenog materijala, oštetila vodovodnu cijev
7 komentar(a)
Bemax, Foto: Bemax
Bemax, Foto: Bemax
Ažurirano: 19.09.2013. 19:51h

Beranska policija podnijela je prijavu protiv firme "Bemax" i odgovornog lica u toj firmi Veselina Kovačevića, zbog sumnje da su počinili krivično dijelo uništenje i oštećenje javnih uređaja.

Policija sumnja da je firma "Bemax", koja je bila angažovana kao izvođač radova na rekonstrukciji puta Berane – Kolašin, dionica Berane - Lubnica, 22. avgusta u mjestu Zdravac, tokom miniranja kamenog materijala oštetila vodovodnu cijev.

Iz Uprave policije saopšteno je da je tada oštećena vodovodna cijev - dio cjevovoda kojim se sa izvorišta Merića vrelo vodom snabijevaju Berane i prigradska naselja, zbog čega je, sumnja policija, došlo do izlivanja vode na površinu.

"Time je, sumnja se, uzrokovan znatan poremećaj u korišćenju ove vodovodne instalacije, odnosno poremećaj snadbijevanja vodom korisnika na navedenom području, koji je saniran sjutradan, 23. avgusta 2013. godine od strane službenika JP „Vodovod i kanalizacije“ Berane. Sumnja se da su „Bemax“ i V.K. na opisani način pričinili materijalnu štetu JP „Vodovod i kanalizacije“, vlasniku ove vodovodne infrastrukture, u iznosu koji se utvrđuje", piše u policijskom saopštenju.

Vjeruje se da je uzrok epidemije koja je hiljadama Beranaca nedavno izazvalo ozbiljne zdravstvene probleme, upravo oštećenje vodovodnih cijevi.

Bonus video: