Roditelji dali podršku osoblju vrtića, nakon sumnji da je u njemu pretučeno dijete

Roditelji čija djeca borave u ovoj ustanovi, zadovoljni su tretmanom i odnosom koji djeca imaju sa vaspitačima i osobljem, navodi se u saopštenju Savjeta roditelja
188 pregleda 56 komentar(a)
Nikšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.09.2013. 17:58h

Nakon javnog istupa o incidentu u nikšićkom vrtiću 'Proljeće', zbog sumnje porodice Kruščić da je njihovog dvogodišnjeg sina prije nekoliko dana udario neko od vaspitača nanoseći mu ozbiljne povrede u predjelu glave, danas je reagovao Savjet roditelja djece koja borave u pomenutom vrtiću, davajući podršku osoblju te ustanove.

„Vijestima“ je tim povodom dostavljen spisak sa 31 potpisom svakog roditelja pojeinačno, uz koji stoji i kratak, generalno pozitvan stav o osoblju i njihovim profesionalnim kavalitetima.

Nikšić: Dijete od dvije godine neko udario u vrtiću? >>>

„Što se mene tiče, ja sam prezadovoljna radom i ophođenjem prema mojoj djeci svih vaspitačica u vrtiću 'Proljeće'. Imaju lijep pristup prema njima i pružaju im puno ljubavi i paženje“, stoji u mišljenju Milice Vukosavljević, jedne od poptisnica zajedničkog saopštenja.

Slično misli i Žana Damjanović.

„Želim samo da pohvalim vapitače, koji su svi divni i na koje, za tri godine, nikad nijesam imala primjedbu, nego samo pohvale. Moj sin jedva čeka da ide u vrtić. Ja stavrno mogu da se zahavalim na trudu i radu“ smatra Damjanović.

U kratkom zajedničkom saopštenju koje kao predsatvnik savjeta roditellja potpisuje Svetlana Dubljević , niko, niti jednom rečenicom ne komentariše slučaj dvogodišnejg sina Željka Kruščića koji ne prihvata obajšnjenje da se njegov sin sam udario u vrata, pri čemu ga o povredi niko nije obavijestio sve dok sam nije primijetio ozbiljne podlive na dječkovom licu, 13.09. kada je oko 16h došao po njega.

„Roditelji čija djeca duže ili kraće vrijeme borave u ovoj ustanovi, zadovoljni su tretmanom i odnosom koji djeca imaju sa vaspitačima i osobljem. Iz tog razloga se nadamo da ovaj nemili događaj neće baciti sjenku na dosadašnje fuknkcionisanje i odnose u ovoj ustanovi“, navodi se kratko u saopštenju.

Radmila Backović, direktorica JU Drgana Kovačević, kazala je „Vijestima“ da je danas reagovala i prosvjetna inspekcija.

„Bili su tu. Ja sam još ranije pokrenula disciplinski postupak i preduzela sve neophodne mjere radi utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na pomenuti slučaj. Ne želim da prejudiciram stvari dok nadležni oragni u konačnom postupku ne daju svoje mišljenje“, kazala je Backović

Bonus video: