Šobiću Nagrada oslobođenja Nikšića

"On je definitivno jedan od najvećih kulturnih ambasadora Crne Gore, a samim tim i Nikšića“, kazao je Vanja Radovanović, sestrić Miladina Šobića
57 pregleda 0 komentar(a)
Duško Bjelica, Vanja Radovanović, Foto: Ivan Petrušić
Duško Bjelica, Vanja Radovanović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 18.09.2013. 14:55h

Crnogorski kantautor Miladin Šobić dobitnik je Nagrade oslobođenja Nikšića za ukupan doprinos u oblasti muzičkog stvaralaštva.

Pored Šobića nagrada je dodijeljena i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, za doprinos razvoju visokog obrazovanja u oblasti sporta i fizičke kulture.

U ime Šobića, koji je 30. januara doživio moždani udar i uspješno se oporavlja, nagradu je primio njegov sestrić, muzičar Vanja Radovanović.

Radovanović se, u ime Šobića, zahvalio Crnogorskoj kulturnoj mreži (CKM) koja je pokrenula inicijativu da mu se dodijeli nagrada, kao i Opštini Nikšić i svim ljudima koji su mu davali i daju podršku u teškim trenucima.

"On je definitivno jedan od najvećih kulturnih ambasadora Crne Gore, a samim tim i Nikšića. Veoma je uzbuđen zbog svega ovoga, jer rodni grad ti dodjeljuje nagradu, a to prija svakom čovjeku. Izgleda da čovjek, da bi skrenuo pažnju na sebe, mora da umre ili da mu se nešto desi. Dobro u svemu ovome je što je imao priliku da vidi koliko ga ljudi vole i žele njegov povratak, i koliko im treba. Nadam se da će uskoro postati dio naše javne scene i da će nas obradovati nekim koncertom“, kazao je Radovanović.

Dekan Fakulteta za sport Duško Bjelica zahvalio se na nagradi koja, kako je kazao, obavezuje na još bolje rezultate i kazao da se nada da će fakultet i dalje biti evropski, što po rezultatima koje postiže i jeste.

Dodijeljene su i studentske nagrade, a od 22 kandidata njih petoro je proglašeno najboljima - Simeon Minić, Tanja Drinčić, Maja Kecojević, Arsenije Maliković i Tijana Vujičić, koja se zahvalila u ime nagrađenih.

Bonus video: