Grbović: Nikšić će dogodine dobiti kolektor

Trend ulaganja, kako je rekao predsjednik Opštine Nikšić, nastaviće se i u narednom periodu kada počinje realizacija projekata vrijednih više od 150 miliona eura
96 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 19:05h

Uz podsjećanje na ono što je urađeno u prethodnih 12 mjeseci, u Nikšiću je obilježen još jedan Dan oslobođenja, uručene nagrade najboljima i obećane nove investicije koje će biti realizovane do narednog septembra.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je na svečanoj sjednici povodom Dana oslobođenja da je najznačajnija investicija koja se u Nikšiću realizuje kolektor za prečišćavanje otpadnih voda vrijedan 16,5 miliona eura, čiji se završetak očekuje sredinom naredne godine, a čijim će puštanjem u rad biti riješeni svi ekološki problemi u gradu.

„Što se tiče Doma revolucije, Vlada je zadužila ministre Mićunovića i Žugića da nastave kontakte koje su imali u Kini, a i ja sam prilikom posjete toj zemlji imao razgovore sa najvećom firmom, ’Poligrupom’, koja bi trebalo u narednih nekoliko mjeseci da posjeti CG"

„U narednom periodu očekujemo da i pivara krene sa izgradnjom svog prečistača otpadnih voda vrijednog oko četiri miliona eura“, kazao je Grbović.

Završena je rekonstrukcija ulica Ivana Milutinovića, Ilije Milovića i Pavla Kovačevića, kao i veći dio Ulice Vuka Karadžića, biciklistička staza duga 25 kilometara, vodovod u selu Šume, dvije vještačke akumulacije u Goliji, vrtić u Ozrinićima, računarski kabinet u Srednjoj stručnoj školi.

U toku su radovi na rekonstrukciji Kulturnog centra „18. septembar“, vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Brlja, projekti koji se realizuju preko IPA fondova, poput crpne stanice na Duklu i izgradnje staza na Kapinom polju.

Trend ulaganja, kako je rekao Grbović, nastaviće se i u narednom periodu kada počinje realizacija projekata vrijednih više od 150 miliona eura, ne uzimajući u obzir investicije u privrednim subjektima. Do kraja godine očekuje se završetak zgrade za prosvjetne radnike, kao i početak gradnje zgrade za raseljene i izbjegle osobe.

TV Vijesti, Dijana Blagojević

"Uskoro počinju aktivnosti na realizaciji budućeg poslovno-preduzetničkog centra ’Tehnopolis’, prvog takve vrste u Crnoj Gori. Prva faza radova na uređenju nekadašnjeg Doma vojske, koje investira Ministarstvo nauke, planira se u toku ove godine, a konačan završetak tokom 2014”, kazao je Grbović.

Tu su i nastavak radova na rekonstrukciji Bulevara 13. jul, početak gradnje treće trake na putu Nikšić-Vilusi, obnova asfaltnog kolovoza u centru grada, početak gradnje vjetrogeneratora i energane na otpad, valorizacija poljoprivrednih kapaciteta u Grahovu i Kapinom polju, a privatnici koji su uzeli zemljište gdje su nekada bili zelena pijaca i pozorište, a umjesto kojih godinama stoje „rupe“, obećali su da će uskoro početi sa gradnjom.

Veselin Grbović

„Što se tiče Doma revolucije, Vlada je zadužila ministre Mićunovića i Žugića da nastave kontakte koje su imali u Kini, a i ja sam prilikom posjete toj zemlji imao razgovore sa najvećom firmom, ’Poligrupom’, koja bi trebalo u narednih nekoliko mjeseci da posjeti Crnu Goru.

Nadam se da ćemo naći neko rješenje i da ćemo konačno, što se Doma revolucije tiče, izaći iz ovog začaranog kruga“, kazao je Grbović.

Svečanoj sjednici prisustvovali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, kao i ambasadori i mnoge zvanice iz političkog, kulturnog i privrednog života države i grada. Čestitke su uputili mnogi, a pročitani su telegrami predsjednika Skupštine i Vlade Ranka Krivokapića i Mila Đukanovića.

„Očigledno je da su između dva praznika bila velika ulaganja u infrastrukturu, da se rade kapitalni objekti i postoje planovi koji su realno postavljeni u okviru projekata koji će obezbijediti ekonomski ambijent i bolji kvalitet života građana Nikšića.

Ubjeđen sam da će lokalna samouprava na čelu sa Grbovićem nastaviti ovo što je planirala i obezbijediti da se kvalitetni nikšićki resursi iskoriste na najbolji način“, kazao je Vujanović.

Delegacija Opštine položila je cvijeće na spomenicima na Kapinom polju i pod Trebjesom, gdje su vijenac položili i nikšićki komunisti.

U čast Dana opštine Crveni krst je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi i tom prlikom je prikupljena 41 jedinica.

Galerija

Bonus video: