Ruskinja vožnju od Budve do Podgorice platila 300 eura

Pojedini taksisti ljetos su naplaćivali i po 30 eura za vožnju od centra grada do diskoteke "Top Hil", dugu oko dva kilometra
57 komentar(a)
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Budva taksi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.09.2013. 15:40h

Najnoviji neslavni "podvig" budvanskog taksiste, koji se pohvalio svojim kolegama, o čemu bruji cijeli grad, da je uspio da ruskoj državljanki naplati vožnju od Budve do Podgorice nevjerovatnih 300 eura, sedam puta više nego što je važeći cjenovnik, još jednom je pokazao da se ni nakon špica sezone strasti u taksi prevozu metropole turizma ne stišavaju.

Nema taksi prevoznika koji ne prepričava najnoviji bezobrazluk kolege.

Pojedini taksisti ljetos su naplaćivali i po 30 eura za vožnju od centra grada do diskoteke “Top Hil”, dugu oko dva kilometra.

Profitirali su i pojedini koji su za astronomske sume vozili od Budve do Bečića.

Iako slučaj nije prijavljen ni Komunalnoj policiji, ni Odjeljenju bezbjednosti, u Budvi se zna ko su nelegalni taksisti koji tako naplaćuju usluge, posebno inostranim turistima.

Taksi prevoz je bio jedan od glavnih problema sa kojima se Budva suočavala i koji nije uspjela da riješi tokom ove sezone.

Dok je, na jednoj strani, stala na put nelegalnim prodavcima na šetalištu i „utišala“ buku iz lokala, nije joj uspjelo da to isto učini i sa nelegalnim taksi prevozom.

Odlukom o organizaciji i načinu obavljanja auto taksi prevoza, koja je usvojena uoči sezone, trebalo je da se, napokon, uvede red, a broj taksista svede na „razumnih“ 400 umjesto hiljadu, koliko ih je ljetos bilo na ulicama.

Međutim, kratak rok, te problem, koji je izbio nakon reizbora aktuelnog gradonačelnika Lazara Rađenovića, doveo je bukvalno do blokade primjene te odluke.

Problem je izbio i na tenderu koji je Opština raspisala za ustupanje na korištenje 210 taksi mjesta na stajalištima od Jaza do Petrovca, tako da je, bukvalno, Komunalna policija bila onemogućena da reaguje, jer normativno taj sektor nije bio sređen.

Ipak, sekretar za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović uvjeren je da će odluka u potpunosti zaživjeti naredne sezone, te da su sve prepreke za njenu primjenu u potpunosti otklonjene.

Sve one nepovoljnosti koje su pratile njeno sprovođenje sada su prevaziđene, a iz Opštine najavljuju da im je upravo taksi prevoz prioritet za naredno ljeto, kako bi u tom sektoru napokon uveli red.

Novom odlukom bilo je predviđeno da na jednom taksi mjestu budu dva vozila, odnosno ukupno 400 u Budvi, te da svi imaju prepoznatljivu registarsku oznaku kako bi se onemogućilo nelegalnim taksistima da rade, a policiji i sasobraćajnim inspektorima da mogu efikasnije da reaguju.

Bonus video: