Milivoje Radović novi dekan Ekonomskog fakulteta

"Na zemljištu koje je u vlasništvu Univerziteta, prema odluci Vlade trebalo bi da se izgradi i objekat sportske dvorane... od oko 3000 kvadratnih metara“
420 pregleda 8 komentar(a)
Milivoje Radović, Foto: Savo Prelević
Milivoje Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2013. 17:15h

Novi dekan Ekonomskog fakulteta biće, na prijedlog Vijeća tog fakulteta, profesor dr Milivoje Radović, koji će tu funkciju obavljati do 2016. godine, saopšteno je juče nakon elektronske sjednice Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

Osim toga, zbog velikog interesovanja studenata, Upravni odbor je, na predlog fakulteta, odobrio dodatni broj studenata za upis na osnovne studije.

„Tako će na Metalurško-tehnološki fakultet moći da se upiše još 10, na Ekonomski 35, a na Biotehnički fakultet još 12 studenata. Svi dodatno upisani imaće status samofinansirajućih studenata.

Odobren je i upis dodatnih pet kandidata, stranih državljana, koji će moći da upišu specijalističke studije na Institutu za strane jezike“, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor usvojio je i odluke Senata o broju studenata za upis na magistarske i doktorske studije. Tako je Fakultetu za turizam i hotelijerstvo odobren upis 45 studenata na magistarske studije.

Usvojen je i predlog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za upis 12 kandidata na doktorske studije, a isto toliko studenata moći će da upiše doktorske studije na Medicinskom fakultetu.

Upravni odbor je dao i saglasnost na odluku kojom se utvrđuju bitni elementi ugovora između Univerziteta i Vlade u vezi sa objektom Studentskog doma, izgrađenom na zemljištu u vlasništvu Univerziteta.

Kako je saopšteno, Univerzitetu treba da pripadne 25 odsto od izgrađenih kapaciteta Studentskog doma, u kojima će biti smješteni studenti Univerziteta, gostujući profesori i studenti koji putem programa mobilnosti borave na Univerzitetu.

„Na zemljištu koje je u vlasništvu Univerziteta, prema odluci Vlade trebalo bi da se izgradi i objekat sportske dvorane.

Izgradnjom sportske dvorane, Univerzitet Crne Gore dobio bi moderan višenamjenski sportski objekat od oko 3000 kvadratnih metara“, navodi se u saopštenju uz napomenu da bi dvorana bila namijenena različitim sportskim sadržajima i mogla bi uskoro biti na raspolaganju studentima.

Iz UCG dodaju da je izgradnja povjerena Direkciji javnih radova, kao i da je projekat u fazi dobijanja građevinske dozvole.

Bonus video: