Mugošin kvadrat 90 eura jeftiniji nego Popovićev

Ako izabere ponudu “Krolinga”, Glavni grad će m2 za svoje službenike i osobe u stanju socijalne potrebe platiti 627,13 eura, dok je Fond stanove na Tuškom putu prodavao 715 eura
66 pregleda 14 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.09.2013. 18:48h

Metar kvadratni stana koštaće Glavni grad oko 90 eura manje od cijene po kojoj je stanove prodavao Crnogorski Fond za stambenu solidarnu izgradnju, uz besplatno dobijeno zemljište i komunalije.

Ako izabere ponudu “Krolinga”, Glavni grad će metar kvadratni za svoje službenike i osobe u stanju socijalne potrebe platiti 627,13 eura, dok je Fond stanove na Tuškom putu prodavao 715 eura.

“Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa direktorom Fonda Borisom Mihailovićem, u kojem je predsjednik Odbora direktora Danilo Popović, bivši dugogodišnji prvi čovjek Saveza sindikata.

Odgovarajući na pitanje "Vijesti" da li je realno da kvadrat stana solidarnosti na Tuškom putu košta 715 eura, Mihailović je početkom godine kazao da je riječ o “troškovnoj cijeni”, koju su dobili i prihvatili na tenderu.

“Ekonomska situacija ne dozvoljava drugačije, jer i mi uzimamo kredit od banaka”, ocijenio je tada Mihailović.

Od 169 stanova koje je prodavao Fond, Sindikalnom povjereništvu Podgorice pripao je 51, a preostalih 118 članicama Fonda sa područja Podgorice.

Ne želivši da komentariše cijene Fonda, direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović kazao je juče da će pomenutih 100 stanova Glavnog grada biti veoma kvalitetni, pojasnivši da cijena koju su dobili na tenderu obuhvata “projektovanje, izgradnju stanova, sa uređenjem terena do granica lokacije”.

“To podrazumijeva i uređenje pristupnih saobraćajnica u okviru parcele, izrada parking prostora i slično. Uspjeli smo da dobijemo tu, smatram, dosta korektnu cijenu. Ipak, moramo sačekati da Komisija iskontroliše i vidi da li je sve formalno-pravno ispravno”, kazao je Tomović “Vijestima”.

Za stambenu zgradu, čija bi izgradnja trebalo da počne krajem godine, konzorcijum na čelu sa firmom “Kroling” dao je ponudu vrijednu 2.870.192 eura, kojom je predviđena izgradnja 4.576 kvadrata korisne stambene površine.

Procijenjena vrijednost projekta, koji će se finansirati iz budžeta glavnog grada po sistemu “ključ u ruke”, a za koji je tender raspisala Agencija za stanovanje, je 2,88 miliona eura.

Zgrada bi trebalo da bude završena sljedeće godine, a za nju je budžetom Glavnog grada ove godine predviđeno 500.000 eura.

Bonus video: