Svetlana Vujanović izabrana za sudiju Vrhovnog suda

Izabrane sudije položiće svečanu zakletvu sjutra, u utorak, 17. septembra
1384 pregleda 31 komentar(a)
Svetlana Vujanović, Foto: Savo Prelević
Svetlana Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2013. 16:37h

Sudski savjet Crne Gore je na današnjoj sjednici za sudiju Vrhovnog suda Crne Gore izabrao Svetlanu Vujanović, dosadašnjeg predsjednika Apelacionog suda.

Za sudije Osnovnog suda u Kotoru izabrani su Irena Šofranac - Nedović, savjetnik u Višem sudu u Podgorici i Predrag Krstonijević, advokat iz Podgorice, dok je za sudiju Osnovnog suda u Podgorici izabran Nenad Vujanović, savjetnik u istom sudu”, saopšteno je nakon sjednice Sudskog savjeta.

Osim toga na današnjoj sjednici konstatovan je prestanak funkcije Biljani Vuksanović, sudiji Višeg suda u Podgorici i sudijama Osnovnih sudova u Herceg Novom i Plavu Petru Zlokoviću i Elici Pantović.

Takođe donijeta je odluka o raspisivanju javnih oglasa za predsjednika Apelacionog suda Crne Gore, kao i upražnjena sudijska mjesta u Višem sudu u Podgorici i osnovnih sudova u Herceg Novom, Plavu i Ulcinju.

Sudski savjet je dao pozitivna mišljenja na broj utvrđenih mjesta u Pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Višeg i Privrednog suda u Bijelom Polju, Osnovnih sudova u Bijelom Polju, Kolašinu, Beranama, Rožajama, Danilovgradu, kao i Sekretarijata Sudskog savjeta.

Izabrane sudije položiće svečanu zakletvu sjutra, u utorak, 17. septembra.

Bonus video: