Milivojević novi čelnik LGBT Foruma Progres

Milivojević je za izvršnog direktora izabran sa četiri glasa “za” i jednim uzdržanim glasom članova Upravnog odbora
87 pregleda 112 komentar(a)
Stevan Milivojević, LGBT Forum Progres, Foto: LGBT Forum Progres
Stevan Milivojević, LGBT Forum Progres, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 13.09.2013. 13:02h

Upravni odbor LGBT Foruma Progres imenovao je Stevana Milivojevića za novog izvršni direktora prve crnogorske transparentne LGBT organizacije.

Milivojević je, kako je saopšteno iz te organizacije, u proteklom periodu bio pomoćnik direktora i, od skoro, programski direktor.

"Bio je angažovan na programima međunarodne saradnje, razvoja lokalne LGBT zajednice i izgradnji povjerenja s policijom. Jedan je od organizatora prve Povorke ponosa u Budvi. Za izvršnog direktora predložile su ga podružnice članova iz Bara, Bijelog Polja, Pljevalja, Podgorice i Kotora", saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

Dodaje se da je Milivojević za izvršnog direktora izabran sa četiri glasa “za” i jednim uzdržanim članom Upravnog odbora.

Stevan Milivojević je, kako se navodi, završio gimnaziju “Niko Rolović” u Baru. Bio je predsjednik Kreativnog kluba i ombudsman Fakulteta za strane jezike Univerziteta Mediteran u Podgorici.

Sarađivao je za brojne nevladine organizacije na programima uključivanja mladih i rada s marginalizovanim grupama. Koautor je studije “Kriza države socijalne pravde: (ne) suzbijanje prosjačenja đece u Crnoj Gori - studija” i Priručnika za bolje razumijevanje policije i LGBT zajednice.

Doskorašnji direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević podnio je ostavku iz ličnih razloga.

Bonus video: