Obnovljen Kraljev park: Moderni mobilijar, velika fontana, sjenik za šah...

Mugoša je kazao da je izuzetno zadovoljan što je Podgorica dobila ovu zelenu oazu
88 pregleda 52 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 15:48h

Građani Podgorice će od danas moći da koriste i obnovljeni Kraljev park, koji je obogaćen modernim mobilijarom, rasvjetom, velikom fontanom, sjenikom za šah i dječjim igralištem.

Park, u čiju izgradnju je uloženo milion eura, svečano su otvorili premijer Milo Đukanović, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i potpredsjednik Vlade Azerbejdžana Elčin Efendijev. Preko puta spomenika Božidara Vukovića Podgoričanina, otkrivena je i bista istaknutog azerbejdžanskog pjesnika i dramskog pisca Huseina Džavida.

[FOTO] Zelena oaza na obali Ribnice >>>

Mugoša je kazao da je kao gradonačelnik i građanin Podgorice izuzetno zadovoljan što su dobili ovu zelenu oazu na obali Ribnice, dostojnu kraljevskog imena koje nosi.

" Rekonstrukcija parka je urađena po autorskom projektu azerbejdžanskog arhitekte Eldara Huseinova. Vodeći projektant bio je naš Mladen Đurović, a izvođač radova Arhitektonski atelje iz Podgorice, uz podršku preduzeća i službi Glavnog grada", kazao je Mugoša.

Video: Zoran Bojović

On je objasnio da je obnova parka obuhvatila površinu od oko 11. 500 kvadratnih metara, istakavši da se prilikom izgradnje svih objekata vodilo računa da se omogući lako kretanje osobama s aposebnim potrebama.

"Azerbejdžan je jedan od vodećih investitora u našoj zemlji, a vjerujem da nova i značajna ulaganja tek predstoje", ocijenio je Mugoša.

Ambasador Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldar Hasanov je istakao da se prema parku odnos ekao prema simbolu prijeteljskih odnosa između naroda Azerbejdžana i Crne Gore.

"Vjerujem da psotoji velika potreba da se kulture povežu na ovaj način i iz tog razloga je danas važno pitanje uzajamnog razumijevanja između dvije prijateljske zemlje, uključujući i intenziviranje međunacionalne komunikacije i dijaloga. Ohrabrujuća je činjenica da su u parku stvoreni uslovi za odmor svih generacija, od djece do penzionera", kazao je Hasanov.

Rekonstrukciju parka finansirala je Vlada Azerbejdžana.

Galerija

Bonus video: