Sanitarno ispravna i voda na plaži u Igalu

"Rezultati ponovljene analize uzorka morske vode pokazuju kvalitet morske vode K1 klase"
60 pregleda 1 komentar(a)
talasi, more, Foto: Shutterstock.com
talasi, more, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.09.2013. 13:51h

Morska voda na kupališta Instituta RVI, plaža hotela "Centar" u Igalu je sanitarno ispravna i kvalitetna za kupanje i rekreaciju. To su pokazali rezultati treće analize uzoraka morske vode, koja je urađena u proteklih deset dana.

Naime, nakon što je analiza urađena 2. septembra, pokazala da je voda bakteriološki neispravna, što je i potvrdila druga analiza, kupanje na toj plaži je zabranjeno, a komunalnoj policiji opštine Herceg Novi, naloženo da utvrdi uzrok zagađenja.

"Rezultati ponovljene analize uzorka morske vode sa kupališta Instituta RVI obavljene u ponedjeljak pokazuju kvalitet morske vode K1 klase u skladu sa Uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda, što ukazuje da se morska voda na ovom kupalištu ponovo može koristiti za kupanje i rekreaciju. Očekujemo da će Republički inspektor za vode ukinuti Rješenje o zabrani korišćenja ovog kupališta, a od Komunalne inspekcije opštine Herceg Novi očekujemo da će preduzeti hitne mjere za otkrivanje uzroka zagađenja mora i spriječiti svako dalje zagađivanje otpadnim vodama", naveli su iz Morskog dobra.

Bonus video: