Kolašin: FK Gorštak mora sam da se snalazi

Sve što su dobili je 250 eura kotizacije za sezonu 2013/2014. za seniore i pionire
497 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2013. 16:58h

Iako je budžetom za ovu godinu opredijeljeno da Fudbalski klub „Gorštak“ iz Kolašina dobije 11.000 eura iz opštinske kase, već sada je jasno da od toga neće biti ništa.

Klub je zbog toga u ozbiljnim problemima, pa su kolašinski fudbaleri jedva uspjeli da nađu način i za učešće na prvo kolo fudbalskog prvenstva.

Sve što su dobili je 250 eura kotizacije za sezonu 2013/2014. za seniore i pionire, koje su već uplaćene Fudbalskom savezu srednje regije.

Za novac za prevoz, opremu i ostalo, moraće sami da se snalaze.

To im je, kako je kazao predsjednik kolašinskog fudbalskog kluba Đuro Milošević, rekao i predsjednik Opštine Darko Brajušković, kada se sastao sa sekretarom i ekonomom „Gorštaka“ Milanom Bulatovićem i Darkom Kljajićem.

„Šta će nam kotizacija, ako već za prvo kolo nemamo novca da organizujemo odlazak na utakmicu. Prvo smo donijeli odluku da uopšte ne idemo da igramo u gostima sa podgoričkim 'Blu starom' i da izgubimo službenim rezultatom 3:0. Međutim, ukoliko se ne pojavimo na utakmici, gubimo bodove i slijedi novčana kazna. Zbog toga smo sekretar kluba i ja i još dvoje roditelja igrača, uspjeli da se organizujemo, pa ćemo ići privatnim automobilima”, rekao je Milošević.

Od lokalne uprave, dodao je on, tražili su samo novac za prevoz, ali su obaviješteni da ni toliko nema.

Milošević je kazao da je neophodno da lokalni čelnici što prije odgovore da li Kolašinu treba fudbalski klub, koji postoji duđe od 86 godina.

„Kad su već u ovom prvom kolu počeli problemi kako će biti dalje. Ako fudbalski klub ne treba gradu neka kažu i onako pola tih momaka studira u drugim gradovima, pa neka tamo igraju jer imaju i znanja i kvaliteta. Druga polovina će vjerovatno vrijeme provoditi po ulicama i u kafanama, sve prema sloganu vladajuće koalicije 'Za bolji Kolašin'”, rekao je predsjednik FK „Gorštak“.

Neće biti jedini uskraćeni

Kada je prije dvije godine izabran na tu funkciju, predsjednik Opštine Darko Brajušković obećao je da će tokom svog mandata veliku pažnju posvetiti kolašinskom sportu i kulturi. Do sada od tog obećanja gotovo ništa nije ostvareno. Razlog za to je, kažu u lokalnoj upravi, besparica.

Minula dva neradna dana nije bilo moguće dobiti zvaničnu izjavu povodom situacije u kojoj se našao fudbalski klub. Kako su neki opštinski funkcioneri nezvanično kazali, „Gorštak“ neće biti jedini sportski klub koji će ostati bez obećanog novca.

U pripremi je rebalans budžeta, koji će, prema nezvaničnim informacijama, sa 7,9 biti „skresan“ na oko dva miona eura.

Galerija

Bonus video: