Konjević naredio šefu budvanske policije da vrati službena auta

Ministar naredio budvanskoj policiji da se lokalnoj upravi metropole turizma zahvali na poklonu
85 pregleda 18 komentar(a)
Audi budvanska policija, Foto: Vuk Lajović
Audi budvanska policija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.09.2013. 12:21h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević naložio je šefu budvanske policije Mijomiru Bulatoviću da Opštini Budva vrati tri službena automobila, koja su ustupljena tom odjeljenju bezbjednosti na korišćenje.

Kako “Vijesti“ saznaju, Opštini će biti zahvaljeno na poklonu, koji je u ljeto 2010. uručila budvanskoj policiji, a riječ je skupocjenom “audiju A6”, koji su, kao službeni automobil, koristili načelnici policije, te o još dva manja automobila, “polu” i “golfu”, koji su nedavno ustupljeni.

Takva urgencija iz policijskog vrha uslijedila je nakon što je prošle sedmice opozicioni SNP zatražio od ministra Konjevića da preispita motive poklanjanja automobila koji koriste rukovodioci budvanske policije, a troškove održavanja i registracije snosi Opština.

Novi šef budvanske policije je dobio “audi A6”, koji su, kao službeni automobil, koristili njegovi prethodnici.

Opština je u ljeto 2010. odlučila da daruje potpuno novi “audi” policiji, uprkos činjenici da je on bio namijenjen za potrebe gradskog menadžera.

Iako je opozicija u više navrata oštro reagovala, te tražila da se “audi” vrati lokalnoj upravi, ipak, do sada takvi signali do Podgorice nijesu dopirali.

“Audi” je prije četiri godine kupljen za potrebe tadašnjeg gradonačelnika Rajka Kuljače, ali je ubrzo, nakon što je vozni park obnovljen, vozilo ustupljeno na korišćenje, kao službeni automobil, gradskom menadžeru.

Opština trenutno broji 24 vozila u svom voznom parku, a uprava grada kroz mjere racionalizacije pokušava da spriječi zloupotrebu i korišćenje automobila u privatne svrhe.

Bonus video: