Beba neće dobiti izvinjenje, njegov lik i djelo ne zaslužuju trošenje papira

Bebino ponašanje je samo primjer kako glavni centar moći u ovoj državi zamišlja Crnu Goru – poslušnici i partneri iz kriminalnog miljea mogu sve
54 pregleda 9 komentar(a)
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.09.2013. 07:02h

Pošto je riječ o Bebi, redakcija “Vijesti” će mu uzvratiti privilegijom da mu odmah na početku ovog odgovora bude jasno – neće dobiti izvinjenje. Imajući u vidu lik i djelo te osobe, ne zaslužuje trošenje papira na odgovor njemu, ovo je odgovor zarad onih, vjerujemo sve malobrojnijih u Crnoj Gori, koji nasijedaju na prizemna podmetanja koje Beba mjesecima plasira preko svojih “farmera” u udvoričkim “medijima”.

I zanimljivo, što plasiraju više neistina, manipulacija, vulgarnih podvala, intriga i primitivizma protiv “narodnih neprijatelja” koji sumnjaju da nas ovo državno vođstvo vodi u lijepu budućnost, to su sve nervozniji, gube koncentraciju pa sami sebe hvataju u laži, postaju sve agresivniji... Zapravo, pokazuju svoje pravo lice i što više šamara dobijaju, poput onog u Briselu od komesara za proširenje Štefana Filea ljetos, sve više srljaju i propadaju u prljavštinu koju sami kreiraju. Kao i svi oni koji odbijaju da se suoče sa realnošću, iracionalno dodaju gas, kao pomahnitali organizuju hajke protiv “Vijesti”, naših novinara i osnivača... I kao da neće da shvate da su odavno pročitani, da ispadaju smiješni, da je to sve mnogo puta viđeno u najboljim danima Miloševićevih medija u Srbiji i da to više ne pali.

Zbog toga su očigledno nervozni, pa čak i jedna veličina poput Bebe nije mogla da se savlada. Sasuo je bujicu uvreda reporterima “Vijesti” upotrebljavajući najvulgarnije izraze, oteo im fotoaparat da bi brisao fotografije, pa onda diktafon da bi provjerio da li je sniman, junačeći se dok je iza njega stajao samo pripadnik obezbjeđenja premijera, njihovog zajedničkog šefa. Suvišno je valjda objašnjavati javnosti da svaka javna ličnost može biti fotografisana na ulici, da niko nema pravo da traži, a kamoli da uzme fotaparat koji je sredstvo za rad fotoreportera i da briše fotografije. Isto važi i kada je novinarski diktafon u pitanju, s tim što nije suvišno pitanje zašto je gospodin Beba provjeravao da li je nešto snimljeno na diktafonu, ako tvrdi da nije vrijeđao i da je to bio samo banalan razgovor.

Tako se opet zapleo, kao i u prvom reagovanju u “Pobjedi” kojim je pokazao koliko mu je stalo do istine tvrdeći da se tek naknadno pojavio premijerov tjelohranitelj, iako se vidi na fotografiji u “Vijestima” da su zajedno izašli iz zgrade. Dobro, on je ipak Beba koja može da se pohvali ozbiljnim godinama, treba razumjeti da mu se sijaset konstrukcija vrti u glavi i da više sa koncentracijom ne stoji baš najbolje.

I u zvaničnom reagovanju na pisanje “Vijesti” demonstrira svoju istinoljubivost kada kaže da su “Vjesti” izmislile povezanost Stanka Subotića sa incidentom, kao da su “Vijesti” napisale da je Subotić povezan sa time što je iz gospodina Bebe progovorilo njegovo nevaspitanje. Iz prvog novinskog izvještaja je jasno stavljeno do znanja da su reporteri “Vijesti” čekali ispred poslovne zgrade da snime Stanka Subotića Caneta jer su dobile informaciju da je došao u posjetu Popoviću i da njegov i premijerov prijatelj Cane zaista nema nikakve veze sa Bebinim izlivima bijesa. Cane je ipak malo mudriji, izgubio se na sporednom izlazu i nonšalantno uputio prema hotelu Podgorica.

Bebino ponašanje je samo primjer kako glavni centar moći u ovoj državi zamišlja Crnu Goru – poslušnici i partneri iz kriminalnog miljea mogu sve, a naročito da pljuju, vrijeđaju, prijete, biju i ubijaju neposlušne novinare. To su do skoro radili iz potaje, a onda su podgorički spahija i uvezeni “spin doktor” pokazali da su počeli da gube živce i da se ispod skupih odijela kriju prostaci i siledžije. Oni su najopasniji kada se razotkriju, onda su spremni na sve pokušavajući da izliječe frustraciju.

Bebi nije lako, novinari nijesu nasjeli na njegovu provokaciju, nadmudrili su ga ne dozvoljavajući da ih njegovi saradnici iz dijela državnog aparata pretvore u nasilnike. A možda bi trebalo da ga zabrine i to što su sve glasniji neki drugi saradnici njegovog šefa, koji mu govore da im “čuveni spin doktor” samo pravi štetu.

Bonus video: