Danilovgrad: Građani da ne koriste vodu za piće prije nego je prokuvaju

Direktor JP Vodovod Darko Đuričković rekao je "Vijestima" da je upozorenje građanima upućeno na osnovu zadnjih nalaza Instituta za javno zdravlje
208 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.09.2013. 09:46h

Predstavnici danilovgradskog Javnog preduzeća Vodovod upozorili su građane da prije korišćenja prokuvaju vodu za piće iz gradskog vodovoda - Oraška jama.

Direktor JP Vodovod Darko Đuričković rekao je "Vijestima" da je upozorenje građanima upućeno na osnovu zadnjih nalaza Instituta za javno zdravlje, koji su pokazali da voda iz glavnog vodoizvorišta Oraške jame nije za piće.

"Na osnovu nalaza obavijestili smo građane preko lokalnog radija da se ograničava upotreba vode za piće bez prokuvavanja. Dakle može se upotrebljavati, ako se prokuva. Svakodnevno radimo dezinfekciju vode i radimo sve da utvrdimo lokalni izvor zagađenja glavnog vodoizvorišta. Uzorci vode danas su ponovo poslati na analizu i vrlo brzo očekujemo nove nalaze. Do tada zamolio bih građane da prije upotrebe vodu iz vodovoda prvo prokuvaju", rekao je on.

Dodao je da će analiza pokazati što je uzrok zagađenja i da su ispitivanja pokazala da je nivo rezidualnog hlora u okviru dozvoljenih standarda.

"Dok se voda može piti prokuvana, nije ništa alarmantno", pojasnio je Đuričković.

Iz danilovgradskog Doma zdravlja “Dimitrije-Dika Marenić” su saopštili da nije primljen nijedan pacijent sa stomačnim tegobama.

Bonus video: